KRISTIANSAND: — En mannsperson kom inn i butikken og truet til seg et mindre beløp med en pistol eller en pistollignende gjenstand før han stakk igjen, sier Frank Solås, operasjonsleder i Agder politidistrikt, til fvn.no.

Alene på jobb

Politiet foretok vitneavhør av den ansatte og en kunde som var i butikkenn da ranet ble utført, for å få signalement på personen.

Ifølge butikksjef Morgan Karlsen kom raneren unna med noen få tusenlapper fra kassen. Til tross for at ran ikke er noe butikksjefen vil at en kunde skal oppleve er han er veldig glad det var en kunde i butikken, slik at det var to personer der når ranet pågikk.

— Det var ei 19 år gammel jente som var på jobb. Hun er ei tøff jente og taklet det bra. Også kunden, som er en bekjent av jenta, var rolig og taklet det fint, sier Karlsen.

Vil komme i kontakt med vitner

Politiet fikk melding om ranet fredag klokken 20.54. Lørdag morgen var raneren fremdeles på frifot. Politiet leter etter en mørkhudet mann.

— Den ansatte har gitt oss et signalement av raneren. Han skal være mørkhudet, i 20-årene, og være ikledd en hvit hettegenser med en brun jakke/genser over, opplyser Solås.

Dersom noen har sett noe i det aktuelle området før og etter ranet vil politiet gjerne komme i kontakt med dem.

Politiet har vært i kontakt med bussen i Kristiansand, og vil gjennomgå overvåkings-videoer fra busser i området, skriver NRK.

To på jobb fremover

Tidligere i vinter, natt til tirsdag 18. november, var det innbrudd på den samme Jokerbutikken, men tyvene fikk bare med seg småpenger.

Butikksjef Karlsen vil nå ha to personer på jobb, i alle fall i en tid fremover. Han forteller at det ble bestemt at sikkerheten skulle skjerpes ytterligere etter innbruddet i november. Utstyret var ikke på plass i tide før dette ranet.

— Det er viktig at vi kan holde åpent i julen, med tanke på inntekter. Så får vi heller ha to ansattte i en tid fremover, selv om det er en dårlig konsekvens av ranet for butikkens inntekter isolert sett. Men forståelig nok er det ingen ansatte som vil være alene på jobb nå, sier Karlsen.

Han opplyser at den 19 år gamle jenta vil få oppfølging fra både ledelsen lokalt og fra Jokerkjeden sentralt.