ARENDAL: — Eksperter som har undersøkt korken nærmere har ikke funnet spor av noen sprøytespiss er blitt stukket gjennom den, sier politiadvokat Leif Aleksandersen i Agder politidistrikt til Agderposten.

Der er dermed uklart hvordan giften havnet i flaska advokaten drakk av. Politiet har nå bestemt seg for å henlegge saken mot 46-åringen som har vært siktet for drapsforsøk siden juni i fjor.

— Vi har henlagt saken på grunn av bevisets stilling. Det finnes ikke tilstrekkelig bevis for å si at det er han som har tilført gift i flasken. Vi kan føre bevis for at han har opptrådt plagsomt mot fornærmede i det tidsrommet giften ble tilført, men vi har ikke noe som knytter ham til den aktuelle flasken, sier Aleksandersen til fvn.no.

— Betyr det at saken, slik den står nå, mest sannsynlig vil forbli uoppklart?

— Ja.

Det er Kripos som har gjort analysene av flasken. De har konkludert med at giften ikke er tilført flasken gjennom korken. Flasken er nå sendt tilbake til Kripos for ytterligere analyse, uten at det trolig vil få noen betydning for saken som nå er henlagt.

Falt i koma

En 59 år gammel advokat fra Arendal havnet på sykehus 25. mai i fjor, og svevde mellom liv og død i flere dager. 59-åringen falt i koma kort tid etter å har drukket fra en flaske hvitvin han hadde i sitt eget hjem. Da politiet undersøkte innholdet i flasken ble det funnet rester av det dødelige stoffet cyanid.

I begynnelsen av juni ble en 46 år gammel mann siktet for drapsforsøk. Politiet mente 46-åringen hadde tilført giften i flasken, på grunn av en tre år gammel konflikt mellom 46-åringen og advokaten. 46-åringen skal tidligere ha fremsatt drapstrusler mot advokaten.

46-åringen har hele tiden nektet for giftanklagene.

Den 59 år gamle advokaten ønsket ikke å kommentere henleggelsen overfor fvn.no.

Stanset salget

Systembolaget i Sverige og Vinmonopolet stoppet salget av hvitvin av merket 59-åringen drakk av da hendelsen ble kjent. Da politiet tok ut siktelse i saken ble salget startet igjen.

— Vi stanset salget straks etter at giften var blitt påvist i flasken. Vi startet ikke salget igjen før vi i samråd med politiet hadde konstatert at det ikke var noe feil med varepartiet men at det dreide seg om en uavhengig kriminalsak, opplyser kommunikasjonsleder Halvor Bing Lorentzen ved AS Vinmonopolet til Agderposten.

Han opplyser at den aktuelle vinen ble testet flere ganger, uten at det ble funnet noe galt med produktet.