KRISTIANSAND: Det var lørdag 20. september i fjor at en kvinne ble ranet i et garasjeanlegg i Østre strandgate etter en handletur i sentrum. Overfallet skjedde i forbindelse med at kvinnen leide sykkelen ned i garasjen.

Overfor politiet nektet den tiltalte mannen for å ha stått bak ranet. I retten endret han sin forklaring, og erkjente forholdet. Ettersom at han var dopet på hasj da ranet skjedde, husket han kun bruddstykker av hendelsen.

Sparket i hodet

Ransofferet skal ha blitt overfalt og sparket gjentatte ganger i hodet. Volden fortsatte helt til kvinnen slapp vesken sin, som innehold lommebok med 600 kroner, bankkort og et gavekort.

Politiet tok ut tiltale mot 22-åringen for ranet, med et tiltalealternativ for heleri. Hos mannen skal politiet ha funnet et Forbrukersamvirkekort og et fordelskort fra Fædrelandsvennen.

Retten la ransofferets syn på hendelsen til grunn, og fant det bevist at gjerningspersonen brukte vold mot henne for å ta veska. Gjerningsmannen forklarte i retten at han trengte penger til narkotika.

– I skjerpende retning legges det vekt på at det ikke dreier seg om en ren impulsiv handling, idet retten legger til grunn at tiltalte har iakttatt fornærmede og fulgt etter henne, skriver retten i dommen.

Dømt for utuktig omgang

22-åringen er tidligere dømt til fire års fengsel i Aust-Telemark tingrett for utuktig omgang. Saken er imidlertid anket til Agder lagmannsrett, og er ikke rettskraftig. Kristiansand tingrett mente derfor at dommen ikke påvirket ranssaken.

Mannen ble også dømt for et innbrudd i Auglandsveien hvor to bærbare datamaskiner, brennevin og flere andre gjenstander ble stjålet.

Straffen ble satt til ett år i fengsel. Dersom mannen ikke hadde lagt kortene på bordet i retten, ville fengselsstraffen vært tre måneder lengre.