– Jo, jeg er komfortabel med å snakke norsk, sier Jesper Malm på flytende østlandsk og til journalistens store overraskelse.

Jesper Malm, som de fleste kanskje kjenner som «Oscar Von Krona» i «Hotel Cæsar» er nå aktuell med en birolle i filmen «Varg Veum – Falne engler» der han spiller en norsk musiker som gjør stor suksess.

Og å snakke norsk er ikke noe problem for skuespilleren, verken i jobb eller privat.

– I blodet er jeg nok helt svensk, men i sjelen er jeg like mye svensk som norsk, forteller Malm som har bodd store deler av livet i Norge.

Norsk homo

Jesper Malm har kun et par ganger tidligere spilt en norsk karakter: En gang som en norsk homse i en svensk tv-serie, en annen gang en liten rolle i «Ran».

– Sveriges filmmiljø føles mer hjemme, men jeg tar gjerne flere norske oppdrag framover. Norge er filmlillebroren, men har mye fart. Sverige bør passe seg, advarer Malm.

– Det er både dødt og tregt i svensk filmbransje i disse dager. «Varg Veum»-filmen har mye høyere kvalitet enn en Beck-film jeg spilte i, konkluderer han eksempelvis.

Jesper Malm deltok på pressevisningen til «Falne engler» onsdag og vet ikke helt hva han skal mene om resultatet.

– Det er veldig vanskelig å bedømme selv, men jeg tror at jeg syns den var veldig bra, smiler han.

Lover å lese boka

Malm har ikke hatt noe forhold til Varg Veum før boka «Falne engler» skulle bli filmatisert. Grunnen til at han takket ja til rollen som «Johnny Solheim» var at manuset inneholdt mange spennende scener og rollefigurer.

Boka har han ennå ikke lest.

– Jeg hadde tenkt å lese boka før innspillingen, men ble frarådet dette. Men jeg skal lese den nå etter at jeg har sett filmen, lover han.

Se trailer for «Varg Veum — Falne engler» her