KRISTIANSAND: — Det har gått over all forventning, sier daglig leder ved frivillighetssentralen i Vågsbygd, Beate Mørkestøl, til fvn.no etter helgens innsats.

Allerede fredag kveld begynte telefonen hennes å kime fra eldre som trengte hjelp til å måke snø. Først søndag ettermiddag har det roet seg ned for Beate Mørkestøl og hennes hjelpere.

LES OGSÅ: - Vi vil måke for deg!

— Jeg fikk ikke skuffet selv. Jeg måtte bare sitte i telefonen og prate, ler Mørkestøl, som skryter av ungdommene som har stilt opp i helgen.

- Har gjort en fantastisk jobb

— Må bare si at de guttene som har vært med og hjulpet har vært helt fantastiske, og det er mange som er blitt hjulpet, sier hun.

I alt 15 frivillige ungdommer utstyrt med kun en spade rykket ut for å måke snø rundt femten hus i Vågsbygd.

De fleste som har ringt frivillihetssentralen i behov av hjelp har vært eldre. Noen har trengt hjelp til å handle mens andre har trengt en sti ned til postkassen.

Bortsett fra en snøfreser har det kun vært håndkraft fra de frivillige som har fjernet snøladningen, og arbeidet har vært tungt. Lørdag ettermiddag gikk snøen over til regn som gjorde snøen blytung å fjerne med et enkelt spadetak, men det har ikke skortet på engasjement og vilje fra ungdommene.

— Han ene fikk nesten hånden ut av ledd når han måkte, men han skulle fortsette å hjelpe, sier Mørkestøl til fvn.no.

Vil mobilisere flere

Hun er åpen for å mobilisere frivillige ungdommer i andre bydeler.

  • Det ringte mange fra Slettheia til oss, men det var et stykke for ungdommene å komme seg fram til, så det kunne være idé å samle ungdommer fra andre steder også, bemerker Mørkestøl.

Etter helgens innsats innser hun at mange trenger hjelp, og hun oppfordrer nå flere til å gjøre lignende tiltak.

Har du lyst til å rose noen som har hjulpet til under helgens snøfall? Ros dem her!