Se hele begravelsen i opptak i vinduet over.

KRISTIANSAND: Like over klokken 10.30 fredag formiddag ble politiførstebetjent Børge Ivarsens båre brakt til domkirken.

I timene før begravelsen preget uniformerte politifolk sentrum. En rekke tjenestebil, både uniformerte og sivile, samt flere busser med politifolk er på plass ved kirken.

DREPT I TJENESTE: Børge Ivarsen (48) ble påkjørt og drept natt til torsdag i forrige uke. Flere hundre kollegaer tar i dag et siste farvel med den høyt respekterte polititjenestemannen. Foto: Politiet.

Politifolkene dannet en 50 lang meter kø da de skulle gå inn i den pyntede kirken.

Kvart på tolv kom justisminister Knut Storberget, politimester Kirsten Lindeberg, politidirektør Ingelin Killengreen og visepolitimester Kjell Hegstad gående fra politihuset til domkirken.

— Tungt, men nødvendig

Klokken 12.00 presis lød trompetfanfaren, og Erik Faber sang sin lavmælte "Song for H".

— Vi er samlet her i Kristiansand domkirke i dag for å ta farvel med Børge Ivarsen. Det kjennes så tungt å være her, men det er nødvendig, sa studentprest Helge Smemo i sin innledning før minneordene.

— Sammen vil vi overgi ham i Guds hender og følge ham til det siste hvilested, sa Smemo.

Etter minneordene la barn og nærmeste familie ned hvite roser på bordet ved siden av båren.

Programmet

Innledning: Erik Faber sang "Song for H".

Deretter ble salmen "Å leva det er å elska", skrevet av Anders Vassbotn, sunget. Etter minneordene sang Erike Faber "You're Missing" av Bruce Springsteen.

Etter skriftlesning og tale, sang forsamlingen Lina Sandells salme "Blott en dag", og til slutt er det solosang: "Wonderful Tonight" av Eric Clapton". Organist for dagen var Gillian F. Wilder.

Æresvakt

Foran domkirken sto Kristiansand politidistrikts regulære patruljebiler oppstilt i æresvakt. Ambulansepersonell fra Sørlandet sykehus ankom samlet i arbeidsantrekk, og tok plass i kirkebenkene.

Inne i kirken sto fire politibetjenter æresvakt ved båren, som var drapert med norsk flagg. Til høyre foran alteret sto et bord oppstilt, med bilde av avdøde og et tent lys.

Det rådet en andektig stillhet over hele kirkerommet.

Midtgangen var fylt av kranser, og en lang rekke mennesker sto forut for seremonien i kø for å vise sin respekt overfor nærmeste familie.

Prosesjon

Ivarsen gravlegges på Kristiansand kirkegård. Begravelsesfølget gikk i prosesjon fra Domkirken til Kirkegata-Gyldenløvsgate via Markens gate, og gjennom Tordeskjolds gate til Setesdalsveien. Justisminister Knut Storberget gikk først i prosesjonen, sammen men politidirektør Ingelin Killengreen og politimester Kirsten Lindeberg.

Følg begravelsen direkte via nett-tv øverst i artikkelen.