FARSUND: Det var på vei hjem på sykkel at en gutt skal ha blitt forulempet av flere russ fredag kveld.

– Russen er blitt anmeldt etter at de skal ha vært ufine, opplyser Per Lauvnes, operasjonsleder ved Agder politidistrikt.

Dynket i eddik

Gutten skal ha vært på vei fra Kirketorget i Farsund.

– Han skal ha blitt dynket med eddik og mel, fått kastet flaske mot bakhodet og fått kastet egg mot seg, sier Lauvnes.

Gutten skal ha fått kul i hodet og blåmerker etter hendelsen.

Anmeldelsen ble innlevert ved lensmannskontoret i Farsund og det er lokalt politi som skal etterforske saken videre.

Slått ned

Fredag kveld skal også ei jente (14) ha blitt forulempet. Klokka 23.07 fredag fikk politiets operasjonssentral melding om at jenta skal ha blitt slått ned ved utestedet West Side i Farsund.

Russ fra Eilert Sundt videregående skole og svartruss fra Lyngdal skal ha arrangert vannkrig i Farsund. Flere russ skal ha brukt ”ufine” midler i krigen.

Russen i Farsund kan ikke avkrefte at eddik, mel og lignende har blitt brukt under vannkrigen.

– Det skulle egentlig være en vannkrig. Vi har fått tilbakemelding på at det er noen som ikke likte det, sier russepresident i Farsund, Mads Høyland Gravdal, til fvn.no.

Til politiavhør

Mandag ble russepresidenten innkalt til lensmannskontoret for å fortelle russens versjon om festlighetene fredag. Han mener at 14-åringen som skal ha blitt slått ned falt.

– Jeg forklarte til politiet at slik vi skjønner det, så finnes det ingen tilfeller der jenta ble slått ned. Flere vitner har sagt at jenta falt og slo seg da hun ble jaget. Det gikk litt ut av kontroll, fortsetter Høyland Gravdal.

Han beklager på vegne av russen.

– Jeg har snakket med jenta og sagt unnskyld på vegne av russen. Dette er sterkt beklagelig og ikke noe vi ønsker, avslutter russepresidenten.

Fredag kveld fikk politiet også melding om paintball-skyting i Farsund sentrum.