FLEKKEFJORD: Pågripelsene har skjedd i løpet av de siste to ukene. Hovedaksjonen ble gjennomført i Flekkefjord tirsdag, hvor 17 personer ble pågrepet.

Onsdag ble åtte personer pågrepet.

— Vi har ransaket, pågrepet og avhørt. Vi har hatt mange ransakinger av bolighus i Flekkefjord og Kvinesdal, men det har gått stille og rolig for seg, sier politioverbetjent Øystein Grytten ved Flekkefjord politistasjon til fvn.no.

Foto: Arkivfoto

— Mange mindre beslag

Totalt er det beslaglagt drøyt én kilo hasj, en halv liter GHB, tabletter og våpen. Også brukerutstyr for narkotika er beslaglagt.

— Vi har ikke hatt noen store beslag. Dette fordeler seg på mange mindre beslag, sier Grytten.

De pågrepne er i alderen fra 19 til 57 år. Ni av dem er kvinner. Ifølge politiet er samtlige bosatt i Flekkefjord og Kvinesdal, samt i Rogaland.

— Aksjonen er i hovedsak blitt gjennomført i Flekkefjord og Kvinesdal, med noen forgreininger til Rogaland i etterforskningen, sier politioverbetjenten.

Fra forskjellige miljø

Over halvparten av de pågrepne er tidligere ustraffet, noe som overrasker Grytten.

- Vi har pågrepet mange som vi ikke har vært i kontakt med tidligere. De tilhører ikke miljøer som tradisjonelt har vært kriminelle, sier han.

Antallet pågrepne er imidlertid ikke oppsiktsvekkende, mener politioverbetjenten.

— De fleste er tatt for mindre forhold. Det er mange som misbruker ulovlige rusmidler, og antallet er vel egentlig som forventet, sier han.

De pågrepne tilhører ikke ett miljø, men ifølge politiet har noen av dem forbindelse med hverandre.

22 fra politiet deltok

Aksjonen er gjennomført av politiet i Lister, i samarbeid med Felles kriminalenhet ved Agder politidistrikt. Under hovedaksjonen tirsdag deltok 22 polititjenestemenn.

— Pågripelsene som skjedde forrige uke var mer i en forberedende fase, sier Grytten, som er straffesakskoordinator i Lister.

Flere av sakene er allerede avgjort med forelegg, mens noen må belage seg på å møte i retten. En mann er varetektsfengslet, mens de øvrige er eller vil bli løslatt i løpet dagen.

— Mannen som er varetektsfengslet har vært litt mer sentral enn de andre som ble pågrepet, sier politioverbetjenten.