OSLO: — Nå påligger det et stort ansvar på kommunene aust i Aust-Agder i forhold til de fire kommunene som søkte om å få bytte fylke, sier Holmelid. - De må nå gå offensivt til verks og sørge for at ulempene disse har pekt på blir mindre. Dette ansvaret mener jeg ligger tyngst på de kommunene i Aust-Agder som sa nei til ett felles fylke.

— Aust-Agder fylkeskommunen må nå legge seg i selen og gjøre proaktive grep i forhold til de utfordringer Iveland, Evje og Hornnes, Birkenes og Lillesand har pekt på. Det er viktig at disse kommunene nå må føle seg godt tatt vare på, sier Holmelid.

Holmelid sto altså imot flertallspresset og står fram etter gruppebehandlingen i SV og er klar på at han er uenig i vedtaket om å nekte overføring. - Jeg valgte å legge vekt på de sterke signaler som kom fra Fylkestinget i Vest-Agder og fra partiet lokalt. Derfor stemte jeg for.

— Men jeg innrømmer at jeg har vært i tvil. Jeg har forståelse for at flertallet, som peker på at Aust-Agder blir for lite. Samtidig er jo Agder en liten region, og det er stort sett vi politikere som er opptatt av fylkesgrensene. Næringslivet og andre et opptatt av å bygge ned disse grensene, sier Holmelid.