KRISTIANSAND: De to ble pågrepet ved Vigmostad mandag denne uken. Begge er siktet for pengefalsk og ble fremstilt for varetektsfengsling i dag. Kristiansand tingrett besluttet at de kan holdes i varetekt i fire uker. To av ukene må tilbringes i isolasjon.

— De er siktet på bakgrunn av beslag som er gjort i saken, sier politiadvokat Berit Woxen i Agder politidistrikt.

Hun bekrefter at det er funnet falske sedler og at politiet mener de to kan knyttes til disse. Av hensyn til etterforskningen ønsker hun ikke å si hvor mange sedler som er funnet.

— Det gjenstår en del etterforskning i saken. Vi ønsker derfor ikke å gå ut med med så mye informasjon foreløpig, sier Woxen.

Begge de siktede er fra distriktet og skal være kjent av politiet fra tidligere. Pågripelsen mandag skjedde i forbindelse med andre kriminelle forhold.

Den siste uken er det gjort funn av flere falske tusenlapper i Kristansand og Mandal, deriblant på Lunds tivoli under Skalldyrfestivalen sist uke. Samtlige sedler mangler vannmerket og metallstrengen som finnes på ekte sedler. Flere av dem skal ha samme serienummer, noe som gjør at politiet tror de stammer fra samme kilde.

– Det er mye som tyder på at sedlene har samme opprinnelse, har etterforskningsleder i Mandal, Nils Olaf Holbek, opplyst til fvn.no.

Politiet kan ikke utelukke at flere blir pågrepet i saken.