KRISTIANSAND: Lastebilen ble stående på tvers i veien etter utforkjøringen, og sperret all trafikk på stedet i over tre timer.

Føreren, en 33 år gammel mann, skal ha blitt sittende fastklemt i førerhytta etter det kraftige sammenstøtet med fjellveggen. Etter det fvn.no får opplyst, fikk han klemskader i beina.

— Ikke livstruende

Mannen var ved bevissthet da han ble kjørt bort fra ulykkesstedet.

— Sjåføren ble ikke livstruende skadet. Han ble brakt med ambulanse til Sørlandet sykehus i Kristiansand, opplyser operasjonsleder Vidar Neset ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 07.12. Ressurser fra Kristiansandsregionen brann og redning, to ambulanser og tre politipatruljer rykket raskt ut til stedet. Det viste seg at førerhytta var så sammenklemt at sjåføren måtte hjelpes ut via passasjerdøra. Mannen var alene i lastebilen da ulykken skjedde.

Undersøkelser

Lastebilen kolliderte i fjellveggen ved Vågsbygd glasservice, omtrent 200 meter fra avkjøringen til Steindalen fra Vågsbygdveien. Veien var stengt mens opprydningsarbeidet og tekniske undersøkelser pågikk.

— Klokken 10.30 opplyste patruljen på stedet at lastebilen var fjernet og at veien var åpen igjen, opplyser Neset.

Politiet kan foreløpig ikke sin noe om hvorfor ulykken skjedde. Krimteknikere og ulykkeskommisjonen til Statens vegvesen var torsdag formiddag på ulykkesstedet for å foreta undersøkelser.

Avhør

  • Saken blir etterforsket videre, sier operasjonslederen.

— Hva kan du si om hendelsesforløpet så langt?

— Det ønsker jeg ikke å spekulere i. Det får den videre etterforskningen avgjøre. Det vil bli foretatt avhør av vitner og sjåføren. Det vil også bli gjennomført tekniske undersøkelser av lastebilen, sier Neset.

I forbindelsen med utforkjøringen rev lastebilen med seg en lyktestolpe. Otera ble kalt ut for å reparere den.

SMADRET: Førerhytta ble knust mot fjellveggen. (Foto: Vegard Nekstad)