KRISTIANSAND: — Jeg har et veldig sterkt ønske om at det var flere menn som jobbet i barnehager og skoler i Kristiansand. Hvis du ser på resultatene, tyder det på at skolen er bedre tilrettelagt for jenter enn for gutter. Det er det ingen tvil om, sier oppvekstdirektør i Kristiansand, Arild Rekve.

Diskuteres ofte

Han har hentet ut tall fra Kristiansand som viser at kvinner innehar et stort flertall av stillingene i de kommunale barnehagene og skolene i kommunen. 94 prosent av ansatte i Kristiansand kommunes barnehager er kvinner. Over 70 prosent av dem som jobber i skolen er kvinner.

— Vi har diskutert dette ganske ofte. Det settes i gang kampanjer, uten at dette har hatt noen stor effekt til nå, sier Rekve.

Sterkt ønskelig

I årsrapporten til politikerne understreker oppvekstdirektøren at Kristiansand kommune er langt fra å oppfylle regjeringens overordnede mål om at 20 prosent av personalet i barnehager skal være menn. Han skriver videre at kjønnsballansen også er en utfordring på skolens barnetrinn (30 prosent menn) og i skolefritidsordningen (13 prosent menn).

— Det er sterkt ønskelig med flere menn inn i barnehager og barnetrinnet på skolen. Det handler om rollemodeller. Jeg er klar over at dette er et forferdelig tema likestillingsmessig, men jeg har et inntrykk av at det er mye forming i barnehagene. Den type aktiviteter som jenter kjenner seg mer igjen i. Jeg ønsker ikke å bli hengt ut for å være en mannsjåvinist, men aktivitetene blant de minste er kanskje styrt av det som passer jenter best, sier Rekve.

Tankekors

Kristiansand kommune står ikke i noen særstilling når det gjelder kjønnsballansen i barnehager og skole. Likefullt er oppvekstdirektøren bekymret for dem som faller ut underveis i undervisningsløpet.

— Går du til NAV vil du finne at unge menn mellom 20 og 25 år er i stort flertall blant dem som ikke har fullført utdannelse og ikke får seg jobb. Dette er et tankekors og vi må våge å spørre oss selv hvorfor det er slik. Det er klart at disse tallene kan sees i sammenheng med det som skjer i løpet av skoleårene, sier Rekve.

Nedslående forskning

Han har ingen kjappe løsninger på hvordan han skal få rekruttert flere menn inn i barnehager og skoler. Og bekymringene stanser ikke med dagens situasjon.

— Vi har vært på studietur i Danmark. Der er det nylig gjennomført en større undersøkelse. Barna i en rekke barnehager ble bedt om å sette smilefjes på aktiviteter som de syntes var gøy. Resultatene viser at det er ganske mange gutter, særlig blant de eldste, som ikke trives i barnehagen. Det er ikke noen grunn til å tro at det er annerledes her.

Menn kalles inn

Kristiansand kommune har allerede vedtatt at alle mannlige søkere til jobber i barnehagene skal innkalles til intervju. I tillegg gjennomfører kommunen en ordning hvor en rekke gutter på ungdomsskolen får tilbud om å "jobbe" i barnehager en gang i uka over et visst tidsrom.

— Dette er en langsiktig strategi som vi håper skal bære frukter på sikt. I tillegg bør vi vurdere høyere lønn for lærere for å heve statusen til yrket og dermed rekruttere flere menn. I Finland har man økt lærerutdanninga med ett år. I tillegg har lønna steget. Det er kanskje slike ting som må til. Det er åpenbart at lønn har noe med den manglende interessen å gjøre, sier Rekve.