KRISTIANSAND: Vi spurte fire i byen om de hadde sympati med de streikende. Her er svarene:

Hege Frigstad: - Det er helt greit at lærerne streiker, for da får vi vel fri etter hvert vi som går på ungdomsskolen? De må veldig gjerne få høyere lønn i alle fall!
Marius Davidsen: - Er det streik? Vel, lærere og sykepleiere må gjerne ha høyere lønn for min del. Alle som streiker gjør det som regel for en rettferdighet slik de ser det, og slik er det vel her...
Marianne Hansen: - Jeg er selv psykiatrisk sykepleier, og har ikke streikerett. Men jeg støtter selvsagt streiken fullt ut. Særlig er lik lønn utrolig viktig. At lik utdanning mellom kjønnene skal...
Hilde Caspersen: - Jeg har en mann som jobber i barnehage, og støtter selvsagt førskolelærerne. Streiken vil jo ramme oss som familie økonomisk, men det er det verdt.

Totalt går 17.000 kommuneansatte i Norge nå ut i streik.

Lokalt: Nærmere 1500 på Sørlandet i streik

Bruddet i meklingen var et faktum 13 timer på overtid torsdag, et par timer etter at partene i staten kom til enighet med en totalramme på 3,3 prosent og en egen likelønnspott.

Nasjonalt: LO-kommune tar ut 9.902 medlemmer, Unio rundt 6.000 , YS kommunenes 827 medlemmer og Akademikerne rundt 300 , ifølge NTB.

I tillegg til bruddet i kommunal sektor brøt i dag meklingen mellom arbeidsgiverforeningen Spekter og Unio sammen. 950 sykepleiere, fysioterapeuter, ergoterapeuter ved en rekke norske sykehus tas dermed ut i streik fra i morgen tidlig.

HVA MENER DU? Er dette en streik du støtter?