KRISTIANSAND: Politiet tok torsdag kveld opp forfølgelsen av en mc-fører som ikke ville stoppe for kontroll ved Bjørndalssletta i Kristiansand. I høy hastighet skal motorsyklisten, som hadde passasjer bakpå, ha kjørt til Sørlandssenteret på E 18, før han snudde mot Kristiansand sentrum igjen.

— Fra Sørlandsparken kjørte han tilbake til byen, og snudde ved Bjørndalssletta igjen. Deretter tok han av på Ålefjærveien. Da beordret operasjonsleder at forfølgelsen skulle avsluttes, opplyser operasjonsleder Jon Kvitne ved Agder politidistrikt til fvn.no.

- Galmannskjøring

Et vitne fvn.no har snakket med, kjørte bak politiet på en del av strekningen. Vedkommende mener at farten en stund var oppe i 180 kilometer i timen på E 18. — Det var galmannskjøring. Jeg tenkte flere ganger at nå kommer det til å gå galt. Det gikk veldig fort. Ved et tilfelle kjørte motorsyklisten mellom to biler som lå ved siden av hverandre. Da de nærmet seg byen igjen ble trafikken så tett at jeg tenkte politiet hadde satt opp sperringer, forteller vitnet.

Ifølge operasjonsleder Jon Kvitne foregikk politijakten, som startet like over klokken 20, imidlertid i kontrollerte former.

— Jeg sjekket underveis med patruljen. Etter deres vurdering var det i kontrollerte former, sier han, og opplyser at patruljen hele tiden hadde kontakt med motorsyklisten.

Inn i boligområde

Da mannen tok av på Ålefjærveien, var patruljen nødt til å avbryte jakten.

— Der er det tettbebygd område, med fartsbegrensning og dårligere vei, kommenterer Kvitne.

Etter å ha kjørt litt rundt i området, kom politiet i kontakt med vitner som ga opplysninger om hvor motorsykkelen kunne være.

Truet patruljen

  • Motorsykkelen ble funnet i en garasje i Justlia. Der ble det pågrepet en person. Vedkommende truet patruljen med glass, og politiet måtte bruke batong for å avvæpne ham, sier Kvitne.

Det ble tatt utvidet blodprøve av den pågrepne, en mann i midten av 20-årene fra Kristiansand.

— Vi har mistanke om at mannen var ruspåvirket, sier Kvitne.

Mannen ble deretter satt i arresten ved Kristiansand politistasjon. Passasjeren har ikke politiet klart å komme i kontakt med.