KRISTIANSAND: Politiet har ikke tidligere gått ut med informasjon om hvilke operative grep som ble gjort etter påkjørselen i Grimstad og frem til 27-åringen ble pågrepet i Kristiansand.

Så vidt Fædrelandsvennen forstår har det vært en heftig tur for 27-åringen, som helt åpenbart må ha forstått at politiet var på jakt etter ham.

— Det ble gjennomført politioperative grep etter påkjørselen og frem til pågripelsen, men av hensyn til etterforskningen ønsker vi ikke å si mye om disse tiltakene og grepene, sier fungerende stabssjef ved Agder politidistrikt, Bård Austad til fvn.no.

Se helikoptervideo fra ulykkesstedet

Klokken 3.30 natt til torsdag ble 27-åringen forsøkt stoppet av en patrulje i Arendal-området. Fem minutter senere ble patruljen der Ivarsen var med sendt ut fra Grimstad politistasjon. Kort tid senere ble Ivarsen påkjørt ved Grimstad-porten, hvor han var i ferd med å legge ut en spikermatte.

KRASJET: 27-åringen ble pågrepet etter at han hadde kjørt ut i snøfonna i Hannevika. Bilen hadde tydelige merker på panseret og frontruten, som trolig stammer fra sammenstøtet med politimannen. Foto: Vegard Nekstad. Foto: Vegard Nekstad

Klokken 4.05, en drøy halvtime etter at 27-åringen ble forsøkt stoppet, ble 27-åringen pågrepet ved Hannevika i Kristiansand. Austad ønsker ikke å uttale seg detaljert om hva politiet foretok seg i dette tidsrommet.

— Det jeg kan si er at det ble etablert kontakt mellom politiet og den mistenke bilen før den kom til Kristiansand, gjennom byen og frem til pågripelsen, forteller Austad.

— Bilen kjørte retning vestover, men har snudd i østlig retning og kjørte ut av veien i Hannevika. Hvorfor?

— Nettopp ut fra etterforskningsmessige hensyn ønsker vi ikke å gå ut med nærmere detaljer, sier Austad.

Så vidt fvn.no forstår ble 27-åringen etterfulgt av politiet i Kristiansand, og at en sperring i rundkjøringen ved Kartheia i Kristiansand kan ha ført til at han snudd og kjørte østover igjen. Det var svært glatt i området i natt, og dette kan ha bidratt til at 27-åringen mistet kontrollen over bilen og kjørte ut slik at han ble sittende fast i en snøfonn.