KRISTIANSAND: Politiet har bevæpnet seg utenfor leiligheten i Kristiansand hvor mannen som ble funnet død torsdag, antas å være drept.

Torsdag ettermiddag gikk drapsalarmen hos politiet i Kristiansand da en død mann ble funnet i elva Otra. Politiet mener mannen ble drept i en leilighet i nærheten av funnstedet. Ingen er så langt mistenkt eller pågrepet i saken, opplyser politiet.

Kripos startet fredag formiddag undersøkelser av det antatte åstedet i Gimleveien. Ifølge Scanpix' fotograf på stedet står to tjenestemenn vakt utenfor leiligheten, bevæpnet med håndvåpen. Politiadvokat Jan Tallaksen i Agder politidistrikt vil ikke si noe om hvorfor politiet er bevæpnet, men bekrefter at det er en konkret årsak som ligger til grunn.

– Det er aldri rutine at norsk politi bruker våpen. Avgjørelsen har i dette tilfellet blitt gjort på bakgrunn av en sikkerhetsvurdering, sier politiadvokaten til NTB.

Ifølge Aftenposten skal mannen ha blitt både skutt og fått halsen skåret over. Avisen skriver at saken har bakgrunn i et oppgjør i et belastet miljø og at en mann i midten av 20-årene var vitne til drapet og selv ble knivstukket. Politiadvokaten vil ikke kommentere noen av disse opplysningene.

Politiet har foreløpig ikke gått ut med identiteten til den døde mannen, som blir obdusert fredag. De har foretatt en rekke vitneavhør det siste døgnet, men vil ikke si noe om hva disse har forklart.