OSLO/KRISTIANSAND: Det opplyser Eirik Sivertsen (Ap) til Fædrelandsvennen.

Regjeringspartienes grupper er onsdag kveld samlet i hovedstaden. På agendaen står de fire sørlandskommunenes ønske om å bytte fylke fra Aust til Vest.

Fædrelandsvennen var til stede da gruppen i Arbeiderpartiet møttes. Samtlige regjeringsmedlemmer deltok i møtet.

— Vi har ikke landet på noen løsning og ser at vi trenger to møter for å kunne konkluderer. Saken kommer derfor opp igjen onsdag i neste uke. Da tar vi sikte på å få til en innstilling til kommunaldepartementet, sier Sivertsen til Fædrelandsvennen.

Sivertsen mener saken er svært komplisert. Han får støtte fra Arbeiderpartiets parlamentariske leder, Martin Kolberg. Begge mener partiet trenger tid på å komme fram til en velbegrunnet konklusjon.

Det er kommunene Evje og Hornnes, Iveland, Birkenes og Lillesand som har søkt om å få flytte sine kommuner over fra Aust-Agder til Vest-Agder.

Arbeiderpartiet vil i møtet i neste uke utarbeide en innstilling til kommunaldepartementet. Departementet vil så utarbeide en stortingsproposisjon som legges fram for Stortinget. Aps innstilling vil legge sterke føringer for hva departementet foreslår.

Regjeringen og deretter Stortinget har i realiteten fire alternativer å velge mellom:

  • Si nei til søknaden fra de fire kommunene.

  • Si ja til alle fire.

  • Si ja til de tre som har søkt og avholdt folkeavstemning og nei til Evje og Hornnes som ikke har hatt avstemning.

  • Og til slutt, foreslå å slå sammen fylkene Aust- og Vest-Agder.

Fædrelandsvennen har tidligere skrevet at saken har vært oppe til drøfting internt i regjeringen, og at det er stor uenighet.

Både Senterpartiets og Sosialistisk Venstrepartis stortingsgruppe opplyser til Fædrelandsvennen at heller ikke de vil konkludere i saken i dag. Gruppene opplyser imidlertid at de vil lage et gruppenotat som blir presentert mandag i neste uke. Den vil inneholde en konklusjon.