KRISTIANSAND: For snart tre måneder siden satt 19-åringen på Facebook, da det plutselig poppet opp en venneforespørsel fra modellagent Donna Ioannou.

– Det første hun spurte meg om var hvor høy jeg var, og jublet da jeg fortalte at jeg var 1,76. Så spurte hun om vi skulle møtes neste dag, forteller Kongevold.

Modellagenten viste stor interesse for kristiansandsjenta, men det var ikke før for tre uker siden Kongevold fikk beskjeden om at hun var en av ti finalister som på torsdag skal kjempe om en millionkontrakt med motebyrået Women model management, samt en 12-siders moteserie i det anerkjente motebladet SVA.

Oppdaget på Facebook: Det var dette profilbildet som gjorde at modellagenten Donna Ioannou tok kontakt med Elin Kongevold. Foto: Privat

– Det var veldig sprøtt, men jeg synes det var veldig gøy å høre at jeg kanskje har en sjanse til å lykkes som modell, sier 19-åringen til Fædrelandsvennen.

Tøff bransje

Donna Ioannou representerer store norske modeller som blant annet sørlandsjentene Siri Tollerød og Frida Aasen, samt Merethe Hopland fra Bergen. Alle disse tre har stor internasjonal suksess, og har jobbet med noen av motebransjens største aktører. På torsdag er hun på jakt etter å finne Norges nye supermodell, og sier at det er flere kriterier som må innfris for å bli modell.

– Jeg ser etter et utseende som er fotogent, og i tillegg er det viktig å ha høyde samt kinnbein. Men man må også være smart for å klare dette yrket. Det holder ikke å bare ha et fint utseende, man må være ambisiøs og målrettet, sier Ioanna til tv2.no.

Kongevold er enig med modellagenten, og er klar på at det er en tøff bransje hun skal inn i, hvis hun vinner på torsdag.– Jeg tror det kan være ganske hardt, både fysisk og psykisk. Du må være veldig sterk og holde motet oppe, det er nok mange som vil kritisere deg, påpeker hun.

Måtte ned i midjemål

Etter møte med modellagenten fikk Kongevold beskjed om at hun måtte gå ned 14 centimeter i midjen. I to og en halv måned har 19-åringen jobbet hardt for å nå målet.

– Jeg er ikke helt i mål, men jeg nærmer meg. Mye trening og veldig sunt kosthold har hjulpet meg godt på veien, forteller hun, og anslår at hun i gjennomsnitt har trent fem dager i uka.

Kongevold håper hun har det dommerne ser etter, men legger til at det er en opplevelse i seg selv å få delta på konkurransen.

– Jeg prøver å roe meg ned litt og slappe av, men jeg er selvfølgelig nervøs og spent, avslutter hun.