FARSUND: — Nå er vi i mål, så langt vi kan komme, sier forhandlingsrepresentant Magne Havaas (KrF) til fvn.no klokken 18 onsdag kveld.

I løpet av dagen har tre partier - Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre sittet i forhandlinger. Troikaen har 12 av 29 representanter i det kommende kommunestyret.

— I kabalen vi nå har lagt er Richard Book (H) ordfører, Torrey Skeibrok (KrF) varaordfører i Farsund, sier Havaas.

Det er inngått et valgteknisk samarbeid mellom de tre partiene.

NY ORDFØRER?: Richard Buch. Foto: Arkiv

— Vi har fått klare signaler på at også andre partier vil støtte ordfører/varaordfører-kabalen vår. Jeg vil ikke si hvilke. Så vi har et flertall bak oss. Og det vil være usedvanlig merkelig hvis ordføreren og varaordføreren ikke blir de to vi bestemte oss for i dag, sier Havaas.

Frem og tilbake

Forhandlingene har tatt tid, og det har gått fram og tilbake, sier Havaas. I en periode var Frp med i dialogen, men partiet trakk seg siden ut. Det har vært samtaler med og uten Venstre, som til slutt ble med i samarbeidet.

— I dag hadde vi en ryddig og grei forhandling, der vi arbeidet oss fram til avtalen vi har nå, sier KrF-politikeren.

Fikk ordføreren

En annen i forhandlingsutvalget, Gunnar Fossland (H), er glad for at hans parti fikk ordføreren.

— Hvis det blir sluttresultatet, da. Felleslisten med Venstre og KrF må godkjennes og støttes. Her gir og tar alle litt, presiserer han på de tre partienes vegne.

Slik forklarer Fossland at Frp ikke ble med i samarbeidet:

— Farsunds befolkning har gitt mellom 60 og 70 prosents oppslutning til et borgerlig styre i kommunen. Det var riktig at alle fire partiene skulle prøve å finne en løsning. Men i løpet av formiddagen ble det klart at akkurat da ble litt for vanskelig. Derfor ble det i stedet vi tre som satte sammen forslaget, sier høyrepolitikeren.