ARENDAL: Sykehusdirektør Jan Roger Olsen ønsker å vedta avtalen i styremøte 22. juni.

En sentral del av Revsnes-avtalen, som omhandler drift av barnesenteret, herunder nyfødtavdelingen, er akuttberedskapen. I avtalen er det enighet om at ved nyfødtavdelingen i Arendal skal det være akuttberedskap på dagtid men ikke i helgene og mellom 20.00 og 08.00 på kveld og natt. Nå har legene ved avdelingen satt seg på bakbeina, de ønsker ikke en slik avtale, og har fremmet et forslag om akuttberedskap 24 timer i døgnet året rundt.

De tillitsvalgte ved sykehuset i Arendal og styremedlem Merethe Krogstad Hoel kommer derfor til å fremme et forslag om å utsette delen om driften av barnesentrene når strategiplanen for sykehuset skal opp til behandling i styret 22. juni. – Jeg ser ingen grunn til at vi forhaster oss i denne saken, og vil be om en utsettelse, sa Krogstad Hoel etter gårsdagens møte mellom ansatte ved barneavdelingen i Arendal, tillitsvalgte og sykehusledelsen.

ØNSKER AVKLARING

– Jeg ønsker en avklaring av denne saken nå, driften av barnesenteret er en viktig del av vår strategiplan. Det er den delen som er mest uavklart, og som vi trenger tid på å få på plass etter et vedtak i juni, sier sykehusdirektør Jan Roger Olsen. Han kommer derfor til å fremme hele strategiplanen for styret, Revsnes-avtalen inkludert. – Men det er styret som bestemmer om denne delen skal utsettes eller ikke, slår Olsen fast.

– Synes du det er utidig at man fra Arendals side nå ønsker å utsette denne avtalen?

– Jeg vil vel ikke bruke det ordet, men peke på at tillitsvalgte, fagpersoner og andre har vært igjennom en lang prosess der vi kom fram til enighet. Revsnes-avtalen er et godt fundament som jeg hadde håpet vi hadde fått på plass i juni. Avtalen skal som kjent også evalueres allerede etter ett år.

MÅ AKSEPTERE

– Hvordan reagerer du på at leger ved barnesenteret i Arendal nå går imot avtalen?

– Det er ikke et samlet legekorps som gjør det, at noen er uenige må vi akseptere, sier Olsen.

IKKE OMKAMP

Hovedtillitsvalgt for legene ved Sørlandet Sykehus Arendal, Geir Noraberg mener man ikke ønsker noen omkamp om Revsnes-avtalen og sier han står bak avtalen han har underskrevet. – Men deler av denne viser seg vanskelig å gjennomføre, det har kommet fram nye momenter, og det er lagt fram et forslag til bemanning hele døgnet. Derfor føler jeg det er riktig å ta ut denne delen av avtalen og utsette denne på styremøtet i juni.

Merethe Krogstad Hoel er også klar på at dette ikke er noen omkamp, men en utsettelse av en liten del av avtalen.

Sykehusdirektør Jan Roger Olsen og de tillitsvalgte i Arendal skal ha et nytt møte om denne saken på fredag. Fredag møter også sykehusdirektøren enkelte av stortingspolitikerne fra Aust-Agder-benken.

Les de hemmelige dokumentene om situasjonen på nyfødtposten.