ARENDAL: Arendals ordfører hadde invitert gruppeledere i bystyret til et møte med sykehusledelsen og hovedtillitsvalgte. Det skulle være et oppklaringsmøte, men lignet mer på et mislykket samling på vollen under en kortvarig våpenhvile.

— Veggene står her, men stadig mer forsvinner. Vi går i motbakke, og folk er frustrerte, sa nyfødtsykepleier Gunhild Bjormyr.

Hun ga også klart uttrykk for mistillit til avdelingsleder Kåre Danielsen på barneavdelingen.

— Vi har en leder uten visjoner, som setter oss 15 år tilbake.

Da tente klinikksjef Nina Iversen, og mente det

— Jeg opplever det ikke som respektfullt og sitte her og si at man ikke har tillit til Danielsen. Jeg opplever det ikke som verdig, sa Iversen.

Men møteleder Toril Rolstad Larsen ville ikke legge bånd på frustrasjonen, og henvendte seg til Iversen:

— Du må vel innrømme at det er et problem hvis det er sånn? sa Rolstad Larsen.

REVSNES

Mellom 40 og 70 kompliserte fødsler skal fra nyttår flyttes fra Arendal til Kristiansand. Dette er ansatte, tillitsvalgte og ledelsen ved sykehuset blitt enige om, i den såkalte Revsnesavtalen.

Bakgrunnen er at nye nasjonale retningslinjer sier at man må samle vanskelige tilfeller, for å bygge opp nok kompetanse.

Saken har skapt mye uro i Arendal, hvor mange opplever at stadig mer tas fra Arendal, og flyttes til Kristiansand.

Men direktør Jan-Roger Olsen og styreleder Peder Olsen talte for døve ører.

— Dere sier alltid at dere er i dialog med oss, og bruker oss og møtene våre for å legitimere politikken. Men dette er ingen dialog. Det er brannslukking og enveistale, sa gruppeleder Robert C. Norli i Arbeiderpartiet i Arenda.

ANGREP

Men til slutt rant det over, for Randi Torjussen fra Kristiansand, hovedverneombud for hele sykehuset fra Flekkefjord til Arendal.

— Dere politikere i Arendal må tenke at ledelsen ikke bare vil rive ned, men også bygge opp. Dere har et ansvar for hvordan dere kommuniserer til folk, sa hun.

Hun utdypet etter møtet:

— Politikerne i Arendal har veldig lett for å skyve pasienter og ansatte foran seg. Dette må vi tørre snakke om. De må tenke seg om. De vil ikke se hele sykehuset under ett. De ønsker at Arendal skal ha alt mulig. Det er min opplevelsen. Vi prøver å se helhet. Men samme hva vi gjør i Kristiansand, sier de bare hva de mister, men aldri hva de får, sier Torjussen.