KRISTIANSAND: Den 49-år gamle mannen hadde i forkant av politiets aksjon oppsøkt sin eks-samboer. Der hadde han ruset tilstand helt store deler av en flaske med den etsende og brennbare væsken Aceton i hodet og ansiktet på kvinnen. Hun ble brakt til legevakta. Legemskrenkelsen mot eks-samboeren og den ulovlige oppbevaringen av våpen har nylig vært til behandling i Kristiansand tingrett.

Mannen har hatt et alvorlig alkoholproblem gjennom flere år, og var i tillegg meget ustabil psykisk. Etter den væpnede politiaksjonen ble han innlagt på psykiatrisk avdeling.

Politiet fant fire våpen i leiligheten til mannen. «Tiltalte oppbevarte et AG-3 gevær md 17 patroner i magasinet, 1 stk Remington salonggevær cal. 22, 1 stk haglegevær ladd med to patroner, 1 stk Harrington & Richardson kaliber 12 haglegevær, 529 stk kaliber 22 patroner og 84 stk kaliber 12 haglepatroner i et ulåst kott under trappen. Dette er dokumentert gjennom fremlagte beslagsrapporter», heter det i dommen fra Kristiansand tingrett.

«Tiltalte har forklart at han fant AG-3 geværet i en bunkers i Ulsvika i Mandal en gang mellom 1990 og 1995. Han har siden oppbevart dette tiltross for at han var kjent med at dette ikke var lovlig så lenge han ikke hadde gyldig våpenkort for geværet. Utskrift av tiltaltes våpenkort er fremlagt for retten og viser at tiltale ikke hadde slik tillatelse», skriver tingretten i dommen.

Domstolen antyder at «overtredelsene av våpenloven fremstår for retten som alvorlige p.g.a. mengden våpen og ammunisjon, at tiltalte har vært i besittelse av AG-3 geværet i en årrekke, og at to våpen var ladd med ammunisjon i magasinet. Med tanke på at tiltalte selv har forklart at han har slitt med et alkoholproblem over lengre tid kombinert med psykisk ustablitet, er skadepotensialet med å ha en rekke våpen og ammunisjon usikret hjemmet, meget stor».

Mandalitten ble dømt til fem måneders fengsel, derav tre måneder betinget under forutsetning at han tar i mot et behandlingstilbud i forhold til sine psykiske lidelser.

I tillegg må mannen betale 15.000 kroner i oppreisningserstatning til eks-samboeren, og erstatte til et forsikringsselskap vel 4000 kroner for en pc som ble ødelagt av Aceton.