NISSEDAL: — Jeg har meldt meg ut. Jeg bestemte meg for å melde meg ut da jeg var på skitur nå i ettermiddag. Hvorfor i all verden skal jeg tviholde på partimedlemskap når partiet ikke har tillit til meg og ikke vil ha meg der? sier hun.

— Så jeg får være uavhengig representant resten av perioden.

— Er det nå mer aktuelt å si ja til Demokratene?

— Det er det det overhodet ikke.

Hun meldte seg ut gjennom en sms til fylkessekretær Per Åge Nilsen rundt klokken 17.30 fredag, og vil skrive et formelt brev senere.

Det bekrefter partiets fylkessekretær Per Åge Nilsen

— Jeg har mottatt en sms om at hun melder seg ut, og der skriver Torill at hun skal sende en mer formell utmeldelse senere. Men dette holder for oss, sier Nilsen kort.

— Hva gjør dere videre i saken?

— Når hun er utmeldt, så er saken ute av verden for vår del.

— Men hun er fortsatt ordfører valgt inn på deres program?

— ja, det følger av valgloven og kommuneloven, så det har ikke konsekvenser for ordførervervet. Men hun er ikke lenger en del av Aps bystyrgruppe.

— Hvordan vil bystyregruppa forholde seg til henne?

— Det aner jeg ikke. Hun er ikke medlem lenger, så hun kan ikke delta på møtene til gruppa, sier Nilsen. Han legger til at han bare si synes dette er trist og tragisk.

— Det er ikke noe greit at det ender slik. men nå var det ingen vei utenom.

— Hun sier til Fædrelandsvennen at det hele bare var en klønete formulering fra henne?

— Jeg har registrert det. Men jeg forholder meg til en sms fra henne som var en klar bekreftelse på at hun sto på lista. Men uavhengig av det: Bare at hun har tenkt tanken å stå på Demokratenes liste er nok, sier fylkessekretæren i partiet.

Til Fædrelandsvennen sa hun følgende tidligere i dag:

— Hvis partiet etter dette krever at jeg melder meg ut, så gjør jeg det. Men da krever jeg at de ringer meg først, og får min forklaring på det som har skjedd, sier hun til avisen.

Hun forsøkte fredag å få tak i partisekretær Raymond Johansen uten helle. Nå vil hun bruke helga til å tenke gjennom sitt forhold til Arbeiderpartiet.

Misforståelse

Torill Rolstad Larsen sier hun fikk beskjed om at hun sto på lista til Demokratene på vei opp til hytta i Nissedal torsdag ettermiddag. På hytta fikk hun en sms fra partisekretær Per Åge Nilsen, som spurte om det stemte at hun sto på lista.

— Det bekreftet jeg. Med det bekreftet jeg ikke at jeg ville stå på lista, bare at jeg var klar over at jeg var satt opp på lista.

Derfor ringte jeg et kvarter senere til Nilsen for å forklare at jeg ikke ønsket å stå på Demokratenes fylkestingsliste.

Det samme sier hun gjelder samtalen hun hadde med partiets fylkesordfører Laila Øygarden.

— Jeg ringte henne for å fortelle at jeg hadde oppdaget at jeg sto på lista, sier hun.

Klønete

— Det er dårlig og klønete kommunikasjon fra min side, sier Rolstad Larsen.

I lørdagens utgave av Fædrelandsvennen kan du lese hele intervjuet med Torill Rolstad Larsen, der hun blant annet forteller om samtalene hun hadde med Demokratenes leder Vidar Kleppe og maktkampen i Arbeiderpartiet i Aust-Agder.