TVEDESTRAND/ARENDAL/OSLO: — Pasienten som var mest alvorlig skadet, ble fløyet til oss med luftambulanse. Han hadde pådratt seg en svært alvorlig hodeskade samt skader i brystregionen. Tilstanden til mannen var stabil, men han ble sendt videre til Ullevål i natt for videre observasjon, opplyser vakthavende kirurg, Ingrid Sand Kjellsen, ved Sørlandet sykehus Arendal.

Pressevakt Anders Beyer ved Oslo Universitetssykehus oppgir at pasienten behandles for alvorlige skader, men kan ikke gi opplysninger ut over det.

Les også: Alvorlig trafikkulykke i Tvedestrand

Kjellsen opplyser at helsetilstanden til de to andre pasientene er av mindre alvorlig art.

— De to ble bare lettere skadet. Det er snakk om et ektepar. Mannen ble påført mindre trykkskader i brystet, mens kvinnen fikk ikke påvist noen større skader, opplyser Kjellsen.

Det var like før klokken 23 lørdag kveld at en bil med tre person havnet av E 18 ved Holt Camping i Tvedestrand. Bilen snurret rundt en rekke ganger på et jorde før den stoppet omkring 30 meter fra europaveien.

To av personene ble funnet utenfor utenfor ulykkesbilen. Redningsetatene måtte ha hjelp av en kranbil for å få løftet på vraket.

Operasjonsleder i Agder politidistrikt, Bård Austad, opplyser at to av de skadede, en mann og en kvinne, er i midten av 30-årene. Tredjemann er i begynnelsen av 30-årene. Samtlige er fra distriktet.

Det ble rutinemessig rekvirert krimteknisk bistand fra Kristiansand.

— Det har vært teknikere på plass både fra politiet og Statens Vegvesen. Det skjer rutinemessig i alle trafikksaker hvor det er mistanke om at det kan ende med dødsfall, opplyser Austad.