KRISTIANSAND: – Det er et klart flertall i rådet for Reinertsen. Avgjørelsen er i tråd med avstemmingen på kirkens grunnplan. Vi støtter det votumet Reinertsen fikk der og mener han er den rette som ny biskop, sier Jan Olav Olsen, lederen i Agder og Telemark bispedømmeråd.

Reinertsen er prost i Mandal. Han fikk flest stemmer i den første avstemmingsrunden blant kirkens ansatte og i menighetsrådene, og derfor er det ikke overraskende at bispedømmerådet følger opp med å plassere ham på topp.

I bispedømmerådet fikk Reinertsen sju stemmer og Anne-May Grasaas (57) tre i voteringen om førsteplassen. Grasaas er sokneprest i Trefoldighetskirken i Oslo.

Som nummer to på bispedømmerådets prioriteringsliste følger Grasaas og Ludvig Bjerkreim (58), som er prost i Sandnes. De fikk begge fire stemmer i voteringen om andreplassen.

Stein Reinertsen2.jpg

Bispene skal nå uttale seg om kandidatene før saken ender på Kirkerådets bord. Rådet ansetter den nye biskopen i Agder og Telemark i møte 6.-7. desember. – Kirkerådet gjør selvsagt hva det vil. Men bispedømmerådet har pekt på hvem som bør bli den nye biskopen. Det bør veie tungt, sier Jan Olav Olsen.

Stein Reinertsen er glad for avgjørelsen i bispedømmerådet.

– Det er gledelig å få så stor tillit. Jeg har merket at ventetiden har tatt på, og det er godt når en avklaring foreligger, sier Reinertsen.

Han presiserer at han ikke anser seg som biskop ennå, siden det fortsatt er et stykke fram til den endelige avgjørelsen faller i Kirkerådet.

– Jeg er uansett utfall en privilegert mann. Om jeg ikke blir biskop, skal jeg jobbe med noe interessant og spennende, sier Reinertsen.