VENNESLA: — Vi har hatt høy sigarføring og sagt at vi må bygge ny svømmehall. Det blir vanskelig å komme utenom den. Å begynne å flikke på den gamle for å spare penger er uaktuelt, mener Sps Eivind Drivenes.

Valgløfte

— Vi har sagt at vi skal ha svømmehall i denne perioden. Det har vi faktisk lovet velgerne våre, så da må vi gjennomføre det, sier KrFs gruppeleder Daniel Bakken.

VELGER SVØMMEHALL: Vennesla-politikerne er klar over at de har lovet velgerne ny svømmehall. Den gamle (til høyre for Venneslahallen) fra 1960-tallet er utgått på dato. TIl høyre ligger Vennesla ungdomsskole, som trenger flere klasse- og arbeidsrom. FOTO: FRODE LINDBLOM Foto: Frode Lindblom

— Vennesla trenger ny svømmehall og skolen må rustes opp. Vi ønsker begge deler, men innefor de økonomiske rammene, sier varaordfører Berit Kittelsen (Ap).

Millionsprekk

Fredag skrev Fædrelandsvennen at svømmehallprosjektet, som inkluderer ny svømmehall, oppgradering av Venneslahallen og rehabilitering av ungdomsskolen, sprekker med 24 millioner. En ny rapport viser at kostnadsrammen på 71 millioner har økt til 95 millioner.

Rådmannen sier det er helt urealistisk å gjennomføre prosjektet og mener politikerne må velge mellom svømmehall (40 mill.) og rehabilitering av Vennesla ungdomsskolen (19 mill.).

Saken skal opp i plan— og økonomiutvalget 6. november, der den tas til orientering, før rådmannens budsjettforslag legges fram 15. november.

Politikerne prisoverrasket

Etter å ha lest saksdokumentet og rådmannens alternativer, er politikerne overrasket over millionsprekken.

— At det var så store overskridelser, var overraskende. Det kan ligge flere "udetonerte bomber" i dette. Vi valgte jo å slå sammen tre prosjekter til ett for å utnytte de økonomiske ressursene, sier Berit Kittelsen.

— Det er litt skuffende at det ble så dyrt, sier Eivind Drivenes.

— Personlig tenker jeg at vi må finne en løsning for å realisere både svømmehall og skole. Hvis ikke det er penger, så må vi velge svømmehall og se på skolen senere, sier Daniel Bakken.

Høyre vil bygge skole

Høyre er av en helt annen oppfatning enn de andre partiene.

— Vi sa i fjor at vi vil bygge svømmehall når vi har råd til det. Å få en skikkelig ungdomsskole er aller viktigst. Det er vår innstilling, sier Høyres gruppeleder Bernt Slettedal.

Slettedal sitter i byggekomiteen og mener den har gjort en god jobb for å synliggjøre totalkostnaden.

— Eneste måten vi kan klare å gjennomføre hele svømmehallprosjektet til 95 millioner på, er å øke eiendomsskatten i Vennesla, sier han.