DreptNævisdal 7.jpg Foto: Torstein Øen
DreptNævisdal 8.jpg Foto: Torstein Øen
DreptNævisdal 4.jpg Foto: Torstein Øen
DreptNævisdal 5.jpg Foto: Torstein Øen
DreptNævisdal 16.jpg Foto: Torstein Øen
DreptNævisdal 10.jpg Foto: Torstein Øen
DreptNævisdal 13.jpg Foto: Torstein Øen

ARENDAL: Kompleksiteten på selve åstedet og størrelsen på det avsperrede området, er årsaken til at det er hele seks kriminalteknikere i arbeid i og rundt huset på Nævisdal.

— Det er omfattende arbeid som gjenstår på åstedet, og krimteknikernes undersøkelser kommer nok til å pågå utover neste uke, sier politiadvokat Geir Magne Søfteland ved Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

DreptNævisdal 7.jpg Foto: Torstein Øen

Agder politidistrikt hadde to teknikere i arbeid på stedet kort tid etter at politiet slo drapsalarm torsdag kveld.I løpet av natta kom også tre kriminalteknikere fra Kripos til åstedet. De fem teknikerne var i arbeid frem til klokka seks fredag morgen.

Deretter tok de seg noen timers pause før arbeidet ble gjenopptatt ved 13-tiden fredag. Lederen for krimteknisk avsnitt ved Agder politidistrikt, Gunstein Kallhovd, avbrøt fredag ferien for å bidra i undersøkelsene.

Satte opp telt

Natt til fredag ble det plassert et telt på fem-seks kvadratmeter ute på gårdsplassen to-tre meter fra inngangsdøra.

Teltet ble satt opp for sikre viktige tekniske spor. Da kriminalteknikerne startet arbeidet på stedet fredag ettermiddag, ble teltet tatt bort.

Mye kan tyde på at den avdøde, Steinar Gjeruldsen, ble utsatt for grov vold på utsiden av huset, og at han klarte å komme seg inn i boligen.

Der ble han senere funnet død av en bekjent.

Politiet sperret raskt av et uvanlig stort område rundt huset hvor avdøde bodde. Åstedet er større enn vanlig i drapssaker.

. Politiet leter helt åpenbart etter gjenstander som kan ha blitt brukt da Gjeruldsen ble utsatt for så grov vold at han døde av skadene han ble påført.

Tatt ut av huset

Fredag kveld ble avdøde tatt ut av huset for å bringes til Rettsmedisinsk institutt i Oslo. Etter det Fædrelandsvennen kjenner til, ble avdøde hentet i 18-tiden.

Foreløpig vet ikke politiet dødsårsaken.

— Vi håper at vi raskt får en foreløpig obduksjonsrapport. Forhåpentligvis kommer den mandag, sier politiadvokat Søfteland.

Det er ferske spor etter folk som har gått i gresset i skogen nedenfor huset langs veien, og disse sporene går inn i det området politiet har sperret av.

Kriminalteknikerne kommer til å jobbe svært intensivt for å bli ferdige.

Nekter straffskyld

42 år gamle Steinar Gjeruldsen ble funnet drept i sitt hjem torsdag kveld. Politiet omtalte tidlig dødsfallet som mistenkelig.

Totalt fire personer er siktet i saken. To menn på 40 år og 47 år er siktet for forsettlig drap, mens to kvinner på 42 år og 29 år er siktet for medvirkning.

Den 40 år gamle mannen ble pågrepet i en aksjon på Stoa i Arendal ved midnatt, seks timer etter at Gjeruldsen ble funnet død. De tre andre ble pågrepet på en adresse på Mjåvatn i Froland natt til fredag, etter at store politistyrker deltok i en væpnet aksjon mot huset de befant seg i.

Tre av de pågrepne er fredag avhørt. Ifølge Agderposten nekter alle tre straffskyld. Den fjerde personen skal avhøres lørdag.