MANDAL: — Jeg synes eiendomsskatten er svært urettferdig. Den står ikke i forhold til inntekt, og for eldre mennesker slår det fort veldig galt ut, sier Charlotte Leschbrandt. Sammen med Jonas Kofoed Malin kjøpte hun hus på Vestnes i sommer, og betalte cirka 2,5 millioner kroner. De har kjøpt urenovert hus til en pris de kan håndtere, og hvis det blir eiendomsskatt må de betale 5000 kroner ekstra i året.

- Er det surt å måtte betale for politikernes mange investeringer?

— De burde heller sikret midler til skole og eldreomsorg, fremfor hyggelige ting som ny bybro og kulturhus. Det er selvsagt fint og flott, og jeg vil egentlig ikke fremstå som negativ etter at vi har fått det. Bygget er flott, men jeg ville heller droppet Buen og samtidig sluppet eiendomsskatten. Politikerne bør ikke bruke fellesskapets penger på en annerledes måte enn de ville brukt sine egne, mener Charlotte.

- Hvordan ville du dekket inn underskuddet i kommunen?

— Jeg synes økt inntektsskatt ville vært en mer rettferdig løsning. Jeg vet ikke om det er lovhjemmel for det, men teoretisk sett er det mye bedre.

Samtidig som det blir økt skatt vil den visuelle trivselen i byen bli dårligere. Blomsterbedene kan stå svarte, balløkkene dårligere vedlikeholdt og turstiene i Furulunden likeså.

— Det blir et trist syn, men jeg regner med det blir økt dugnadsinnsats og at handelsnæringen tar grep, tror Jonas Kofoed Malin.