KRISTIANSAND: Kristiansand Tennisklubb har allerede betalt om lag 85.000 kroner, mens den siste regningen på 35.000 har forfalt for lengst.

– Dette er mye penger for meg, og jeg er fortvilet over ikke å få pengene mine, uttaler Tomasz Kubica, som slett ikke glemmer snøen som falt sist vinter.

Firmaet Kubica Service ble engasjert av tennisklubbens daværende styre. Om lag 90 timers innsats skal ha blitt lagt ned for å holde boblehallen åpen for medlemmene gjennom vinteren.

– Fantastisk jobb.

– De gjorde en fantastisk jobb for oss, så her er det bare å betale, sier tidligere styreformann Morten Kr. Bragdø til Fædrelandsvennen.

Styret engasjerte firmaet på timebasis. Men før siste regning var betalt, ble Bragdø & co. i mars brått byttet ut etter strid om veien videre.

”Det nye styret kjenner ikke til noen avtale. Dessuten går det uansett an å være uenig i en fakturas størrelse.

Harald Haugedal, kasserer i det nye styret til Kristiansand tennisklubb.

– I løpet av 16 år har vi ikke brukt én krone til snømåking, og så får vi en regning på 120.000 på én sesong, sier nåværende kasserer Harald Haugedal, som kaller summen «kolossalt høy».

Tidligere har taket blitt skuffet på dugnad, eller luften har vært tappet ut og hallen lagt flat i påvente av mildvær. Regningen går heller ikke i hop med styrets ambisjon om å bygge opp egenkapital for ny hall til over tre millioner.

– Men en avtale er vel en avtale, selv om dere mener pengebruken var feil?

– Det nye styret kjenner ikke til noen avtale. Dessuten går det uansett an å være uenig i en fakturas størrelse, svarer Haugedal.

375 kroner timen.

De reagerer blant annet på timeprisen, som var 375 kroner (inkl. moms). Til det svarer Bragdø:

– De måtte jo ut når det snødde, blant annet om natten. Ikke én av dem som nå holder tilbake penger ville gjort denne jobben for noe mindre enn det dobbelte, tenker jeg.

Ifølge kassereren er restkravet så høyt at de vil be om medlemmenes syn. Dette skjer under et ekstraordinært møte i klubben 25. august.

– Hvis alt er som det skal være, blir regningen betalt, forsikrer kasserer Haugedal.

Kristiansand-advokat Helge Wigemyr har lang erfaring med tvister om byggentrepriser. Han uttaler følgende, på generelt grunnlag:

– Jeg vil tro at i en sånn type sak, hvis den blir prøvd juridisk, ville man vurdere om arbeidet er utført med normal effektivitet, og om timeprisen er normal sammenlignet med gjennomsnittet for tilsvarende arbeid.