KRISTIANSAND: — Det blir et viktig møte og et spennende møte. Vi ønsker flest mulig meninger fram, slik at vi kan ta en avgjørelse i fellesskap, uttaler administrativ leder Jostein Senumstad i Kristiansand frikirke til Fædrelandsvennen.

VIL KJØPE UT NABOEN: Dette er Morgenstjernen Eiendom og Filadelfias byggeprosjekt, sett fra hjørnet Elvegata og Dronningens gate. I dette bildet passer det helt greit om Frikirken flytter ut. Foto: KRISTIN JARMUND ARKITEKTER AS

Det er Morgenstjernen Eiendom AS, utvikler av kvartal 42 sammen med pinsemenigheten Filadelfia, som har fremsatt et bud på 35 millioner kroner – med frist 1. oktober.Etter det Fædrelandsvennen forstår, er det svært delte meninger om hvorvidt menigheten bør flytte til Tangen.

— Vil skape uro

TOMME LOKALER: Tangen 11–13 kan bli ny adresse for Frikirken. Eiendommen er på 7,5 mål, og skal utvikles med ny bebyggelse.? Foto: LARS HOEN

Menighetsrådet innstiller på at medlemsmøtet onsdag kveld takker nei til budet, for å utrede begge alternativer nøye. En gruppe bestående av ni medlemmer foreslår å skrinlegge Tangen-alternativet.— Å ta imot et bud fra sidelinja, uten at alternativene er avklart, kan ikke menighetsrådet anbefale. Det tror vi vil skape uro, forklarer Senumstad.

Frikirkemedlem og eiendomsutvikler Ole Lunde har tilbudt menigheten plass på Tangen, tvers over veien for Aquarama. For to år siden kjøpte Lunde Holding Invest Tangen 11–13 av Agder Energi for 85 millioner kroner.

Dette alternativet går ut på at menigheten «bare» dekker byggekostnaden på anslagsvis 70–80 millioner kroner for 3000–3500 kvadratmeter kirkebygg.

Må handle uansett

På den annen side er Frikirken fra 1966 moden for renovering i mangemillionersklassen. Dagens 2700 kvadratmeter bør også økes til minst 3000, viser en intern kartlegging.

— Det er mye bra å si om bygget vi har i dag, med mulighetene her, og det kan man også si om et nybygg hvor man får det akkurat som man vil, påpeker Senumstad.

Ved en eventuell flytting, skrives det byhistorie. Kristiansand frikirke har holdt til i Tollbodgata siden starten i 1877, og hadde i fjor et gjennomsnittlig gudstjenestebesøk på 287 personer. Den er landets største frikirke med 1600 medlemmer, hvorav 850 stemmeberettigede.

Dagens kirke kostet 1,7 millioner kroner i innsamlede midler, noe som tilsvarer 50 millioner i dag.