KRISTIANSAND: Ved 16-tiden tirsdag pågrep politiet en gutt på 17 år og en mann på 18 år i den ene av dem sin leilighet på Slettheia. De to er mistenkt for å stå bak det brutale overfallet.

De to sitter nå i varetekt, og vil bli avhørt i dag. En av de fornærmede, en mann på 25 år, ligger fortsatt skadet på sykehus.

Alle de involverte skal ha utenlandsk bakgrunn og er bosatt i Kristiansand. Alle fire er også kjent fra politiet fra før.

Operasjonsleder Hans Petter Osaland i Agder politidistrikt sier til fvn.no tirsdag kveld at politiet fant bilen de to forsvant i fra åstedet da de pågrep dem på Slettheia.

Overfalt

Politi på stedet forteller at to biler stanset i Kristian IV's gate klokken 14.50. — En person gikk ut fra hver sin bil, og gikk deretter løs på to menn med både slag og spark, på fortauet utenfor HiFI-klubben, sier politibetjent Harald Skibelid til fvn.no.

Deretter har de to gjerningsmennene returnert til bilene og forlatt stedet.

Foto: Tarald Reinholt Aas

— Det er uvisst om de fire har kjent hverandre, sier Skibelid.

Bevisstløs

En av de to som ble angrepet ble slått tilnærmet bevisstløs, og ble raskt brakt til akuttmottak ved Sørlandet Sykehus HF.

— Den ene av de fornærmede er mer alvorlig skadet enn den andre, sier operasjonsleder Jon Kvitne til fvn.no.

Politiet hadde klokken 18 kun vært i kontakt med den ene av de fornærmede.

— De fornærmede er ikke så meddelsomme, sier operasjonsleder Osaland.

Vet ikke motivet

Tirsdag kveld visste politiet ikke hva motivet for overfallet var. Heller ikke hvorfor de to ble angrepet akkurat der de gjorde. Ingen av de fornærmede bor der.

— Vi antar at de ble plukket opp der tilfeldig, sier Osaland.

- Skremmende

Foto: Kristin Ellefsen

Flere var vitner til hendelsen. Jan Erik Thy (24) ved HiFi-klubben hørte bare et smell på utsiden av butikkvinduet.

— Jeg stod med ryggen til da jeg hørte et brak i vinduet, det stod to typer og slo løs med knyttenevene på en mann mot vinduet her. Jeg trodde de skulle knuse hele ruta og ramle inn i butikken, forteller Thy.

Det var sannsynligvis tre menn som kom ut og angrep de to på gata. Ifølge Thy så det ut som om to av dem gikk løs på den ene mannen først, mens tredjemann holdt den andre fast. Deretter gikk de alle tre løs på den siste mannen. Det var både spark og slag mot kroppen og hodet.

— Det var helt brutalt og uvirkelig. Du tror aldri noe slikt kan skje her i Kristiansand, midt på høylys dag og på åpen gate. Det stod jo masse vitner rundt som så det. En blir litt lamslått og vet ikke helt hvordan man skal reagere, annet enn å ringe politiet, sier Thy.

Han anslår at selve slagsmålet varte et par minutter før gjerningsmennene dro. Deretter kom vitner til for å hjelpe.

— En av dem som var vitne til hendelsen var lege, han kom til og tok raskt kontroll. Det var spesielt en av de to mennene som var hardt skadet, han blødde kraftig fra hodet. Deretter kom politi og ambulanse og tok kontroll over situasjonen.

Skjelven

– Jeg er helt skjelven ennå, det er det verste jeg noensinne har vært vitne til. Hvem gjør noe sånt? Midt på gata, det gikk jo barn forbi, sier en kvinnelig butikkansatt i Kristian Fjerdes gate, som ikke ønsker navnet sitt på trykk.

Vitne til overfallet. Hun var vitne til at to biler, en sort Mercedes og en mindre rød bil, stoppet opp utenfor HiFI-klubben i Kristian Fjerdes gate like før klokken 15 i går. Minst tre menn stormet ut fra bilene og gikk til angrep med spark og slag mot to menn på gata.

– Det kan ha vært fire eller fem, jeg er usikker. Jeg føler meg nesten litt i sjokktilstand, jeg har vært kvalm og uvel siden det skjedde. Lyden av å høre noe som knaser er helt forferdelig. Jeg vet ikke om det var tennene de gikk løs på, men jeg så at de sto over den ene fyren og bare hamret løs mot hodet hans, forteller kvinnen.

Vet du noe om hendelsen? Send en epost til nyheter@fvn.no, eller ring 03811.