Se intervju med Austad i videoen øverst i artikkelen.

KRISTIANSAND: – Han var en personlig venn av meg og en av våre beste menn. Vi var sammen på fritiden og er støpt i samme form i politiet. Det som har skjedd rører oss, forteller fungerende stabssjef ved Agder politidistrikt, Bård Austad.

Les også: Etterforskere samlet seg for å snakke ut

– Svært dyktig

Natt til i går mistet han en nær venn og kollega som han beskriver som helt spesiell. Ivarsen var en svært dyktig, erfaren, trivelig, sosial og godt trent politimann. 48-åringen, som etterlater seg kone og tre barn, jobbet som innsats— og vaktleder ved Grimstad politistasjon. Familien er bosatt i Birkeland.

Torsdag skjer dette: Austad er tidligere på jobb enn normalt. Han har fått med seg nattens drama på E 18 og spikermattesperringen ved Grimstadporten ved 03.30-tiden, men vet foreløpig ikke hva som har skjedd i detalj. Politipatruljer fra Arendal og Grimstad forsøker å stoppe en bil på vei vestover i svært høy hastighet. Bilføreren raser gjennom sperringen og treffer Børge Ivarsen, som senere dør av skadene.

Følelsesladet

Austad har jobbet 30 år i politiet. Han har kjent avdøde i 25 av dem.

– «Hvordan kunne dette skje ham?» var noe av det første jeg tenkte. Det ble et følelsesladet møte med vakthavende operasjonsleder da jeg kom på jobb, det var vel ved 06-tiden. Vi er bare mennesker vi også, sier Austad beveget.

Både han og politimester Kirsten Lindeberg understreket under pressekonferansen torsdag formiddag at Agder politidistrikt sitt fokus nå i hovedsak handler om oppfølging av familien og kollegaer.

I løpet av sine 30 år i yrket kan ikke Bård Austad erindre at noen har mistet livet i tjeneste i Agder. Inntil i går. For Agder politidistrikt ble det en ekstra tung dag. Ivarsen hadde kollegaer i hele politidistriktet.

MISTET NÆR VENN: Fungerende stabssjef Bård Austad er svært preget etter å ha mistet en nær venn og kollega etter en dramatisk biljakt på E 18 natt til torsdag. Her fra pressekonferansen på Kristiansand politistsjon i går formiddag. Politimester Kirsten Lindeberg i bakgrunnen. FOTO: FRODE LINDBLOM Foto: Arkivfoto