ARENDAL: Den 38 år gamle tvedestrandsmannen møtte ikke opp da saken kom opp i Aust-Agder tingrett, men hadde tilstått alle punktene i politiavhør.

På en fest på en adresse i Tvedestrand i sommer, var tiltalte ruset på amfetamin, metamfetamin og hasj. I amfetaminrusen fikk han, ifølge politiforklaringen, angstanfall og trodde at noen var etter han.

Derfor tok han en øks og slo den i låret til en mannsperson. Fornærmede fikk et mindre kutt og klarte å ta seg vekk fra adressen og politiet ble varslet. Han trengte ikke videre behandling av skaden.

I januar ble tiltalte også stoppet av politiet for å ha kjørt en Mercedes-Benz. Han var da også i narkorus fra blant annet amfetamin og metamfetamin. Han hadde heller ikke gyldig førerkort, da det ble fratatt på livstid i en dom fra 2009.

Det ble også funnet en 19 centimeter lang kniv på han, da han ble pågrepet.

Retten mener narkotikarusen han hadde mens han var i bilen, tilsvarer en alkoholpromille på 1,5. 38-åringen ble i Aust-Agder tingrett dømt til fem måneders fengsel i tillegg til en bot på 5.000 kroner. Det ble også inndratt en kniv.

I skjerpende retning la retten til grunn at tiltalte er dømt tidligere, dog ikke for vold. Retten mente også at bruken av øks mot et menneske har et stort skadepotensiale. I formildende retning så retten på hans tilståelse og at ruskjøringen var bare over få meter.