KRISTIANSAND: — Hun har hatt mer enn nok med å overleve, forteller politistasjonssjef Terje Gundersen i Grimstad.

Den 75 år gamle moren overlevde ved å rømme til nærmeste nabo på Østerhus i Grimstad forrige onsdag kveld, mens datteren knivstakk og drepte den 76 år faren i et basketak der også datteren fikk skader i ansiktet og på hendene.

Den 35 år gamle datteren har innrømmet og erkjent straffskyld for forsettelig drap på sin far. Hun har også erkjent å ha forsøkt å drepe sin mor.

Avhøret

Skadene datteren påførte sin mor, ble først omtalt som livstruende. Etter operasjon på sykehuset ble situasjonen betegnet som stabil. Politiet har ventet med å avhøre moren på grunn av skadene.— Hun ble avhørt på sykehuset tirsdag, bekrefter politistasjonssjef Terje Gundersen.

— Vi har hatt et åpent avhør. Det vil si at hun har fortalt oss det hun ønsket å forklare. Vi har også stilt henne noen spørsmål. Men dette må betegnes som et innledende avhør av henne. Vi må komme tilbake til henne. Hun har hatt mer enn nok med å overleve, og er ennå innlagt. Det har vært viktig for oss å komme i gang med avhørene av henne, og få fram opplysninger som kan sammenholdes med annen informasjon i saken, og som kan underbygge de fakta vi har, sier Gundersen.

Sentrale vitner

Etter at moren ble avhørt tirsdag, har politiet avhørt to sentrale vitner tirsdag og onsdag.— Vi har gjennomført ytterligere avhør av to sentrale vitner tirsdag og onsdag. Vi kan si at saken nå begynner å ta form, men at det gjenstår en god del arbeid, sier Gundersen, som legger til at siktelsen for forsettelig drap blir stående inntil videre, og at man på et senere tidspunkt vil foreta en ny vurdering av den.

Politiadvokat Per Thorbjørnsen har tidligere opplyst at man vurderer å utvide siktelsen fra forsettelig til overlagt drap.

Motivet

Politistasjonssjef Terje Gundersen opplyser at politiet ikke ønsker å kommentere motivet datteren hadde for drapet.— Ennå er vi på det stadiet at vi sjekker ut de forskjellige forklaringene vi har fått, som underbygger den ene eller andre retningen av motivet, sier Gundersen.

— Vi har fått en del resultater på bordet nå, men vi vil ikke kommentere detaljer ennå, sier han.

De tekniske undersøkelsene av åstedet ble tirsdag foreløpig avsluttet.