VENNESLA: — Vi har fått en orientering om saken av kommunalsjef Aslak Wegge. Tomten er ikke solgt ennå. Det er en grunn til at vi ikke har en sak å vurdere. Det andre er at kommunens advokat er inne i bildet, sier leder for kontrollutvalget Oddbjørn Hagen (V) etter kontrollutvalgets møte tirsdag.

Han ser det som noe unaturlig at kontrollutvalget går inn i en sak mens kommunens advokat holder på å vurdere saken.

Agderbygg har etter mange runder fått sikret seg den såkalt siste indrefileten i sentrum, som erstatningstomt for at kommunen fikk bygge barnehage på Moseid i 2005. Først fikk Agderbygg en annen tomt, men denne ble omregulering til parkformål, en avstemning nærmeste nabo til tomten deltok i i bygg og miljøutvalget.

Lindhus AS ønsker å kjøpe den omstridte tomten av kommunen. Dette firmaet har inngått avtaler med to naboeiendommer og ser for seg en større utbygging, i tråd med reguleringen for området. Men kommunen nekter. Toppolitikerne vil heller selge tomten til takst til Agderbygg enn legge tomten ut til budrunde. De mener de har inngått en muntlig avtale med Agderbygg som ikke de kan gå fra.

Lindhus AS mener dette bryter med EØS-reglene og at kommunen gir Agderbygg en urettmessig fordel. Kommunens advokat vurderer altså dette spørsmålet.

Kontrollutvalget har likevel bedt om alle papirer i saken, og Hagen sier det ikke kan utelukkes at de gjør en ny vurdering senere.