TVEDESTRAND: Torsdag 29. oktober bestilte en 42 år gammel kvinne en karbonadekake i varmdisken til Meny i Tvedestrand. Mens hun fremdeles var inne i butikken, spiste hun den opp og la fra seg emballasjen til karbonaden i en hylle.

Hun skal så ha gått til kassen og betalt for de andre varene, men ikke karbonaden. En av de ansatte i butikken hadde imidlertid fått med seg opptrinnet, og grep inn.

Innrømmet i butikken

I Aust-Agder tingrett fortalte mannen at han henvendte seg til kvinnen og spurte om emballasjen var hennes. Kvinnen skal ha innrømmet at den tilhørte henne og skrev under på en anmeldelse der hun erkjente å ha passert kassene uten å betale for varene.

På bakgrunn av dette ble kvinnen ilagt et forelegg på 3000 kroner, men nektet å vedta dette. Dermed havnet saken i retten.

Kvinnen på sin side bekreftet i retten å ha kjøpt en karbonadekake som hun hadde spist i butikken, men hun fortalte at det ikke var hennes hensikt å stjele karbonaden. Hun hadde tenkt å betale for den i kassen, men glemte bort emballasjen i hyllen da hun sjekket hvilke varer hun hadde fått med seg i handlekurven.

Må betale saksomkostninger

Hun forklarte videre at hun ikke var kommet til kassen før hun ble stoppet. Grunnen til at hun erkjente straffskyld på anmeldelsesdokumentet var at hun ble så forfjamset av det hele.

Retten festet ikke lit til kvinnens forklaring og fant det bevist at kvinnen hadde forsøkt å stjele karbonaden og at hun handlet forsettlig.

Kvinnen ble derfor dømt til å betale en bot på 3.600 kroner samt at hun må betale saksomkostninger på 1.000 kroner. Dermed kom den totale summen på karbonadekaken opp i 4.600 kroner.

Retten ble administrert av sorenskriver Anne Gro Aanensen Kleven.