LILLESAND: Til tross for massivt engasjement for gjenåpning av veistykket mellom Lillesand sentrum og Møglestu, har administrasjonen ikke funnet gode nok argumenter til å gjenåpne fylkesvei 402. Rådmann Jan Henning Windegaard anbefaler politikerne at innbyggerinitiativet ikke tas til følge.

– Den begrensede gevinsten i kjøretid som kan oppnås ved en gjenåpning av veien kan ikke forsvares mot økningen i risiko myke trafikanter vil bli utsatt for langs veistrekningen, som i dag er stengt for gjennomkjøring, skriver Windegaard i sitt forslag til vedtak.

Omvei

Veien ble stengt i forbindelse med åpning av ny ungdomsskole i Lillesand i fjor høst. I stedet for en strekning på 800 meter, ble det da en omvei på 2,5 kilometer for å kjøre ned til sentrum.

Dette har vakt sterke reaksjoner i Lillesand. En underskriftkampanje med over tusen underskrifter ble overlevert ordfører Arne Thomassen, hvor initiativtagerne krevde gjenåpning. Saken ble dermed gjenopptatt til behandling og Statens vegvesen gjennomførte en risikoanalyse på strekningen.

Veivesenet konkluderte med at veien egner seg best som boliggate.

Brannvesenet vil åpne

Kristiansandsregionen brann og redning(KBR) ønsker imidlertid gjennomkjøring for å overholde innrykkstiden for mannskap bosatt utenfor veisperringen.

Kommuneadministrasjonen anbefaler KBR å rekruttere nye mannskaper som kan overholde innrykkstiden eller en delvis kasernering på stasjonen, for å løse dette problemet.

Bystyret skal fatte endelig vedtak i denne saken 13.april.

ENGASJEMENT: Da kommunen inviterte til folkemøte om veistengningen tidligere i mars, kom det så mange mennesker at det ikke ble plass til alle i bystyresalen. De aller fleste var for en gjenåpning av veien. FOTO: HANS JACOB BREKKE