KRISTIANSAND: — NRK spurte oss om vi kunne bidra og siden mai har en rekke mennesker stått på for å få til et opplegg. Det er fantastisk å kunne bidra til et formål som er så positivt som dette, sier salg- og markedsleder Geir Torstveit ved treningssenteret Spicheren til Fædrelandsvennen.

Søndag ble 100 spinningsykler plassert ut i treningssenterets volleyballhall. I stummende mørke syklet representanter fra ulike bedrifter foran en storskjerm som viste bilder fra tv-aksjonen og årets utgave av Birkebeineren.

1000 kroner per deltaker

Hvert sete kostet 1000 kroner per deltaker, en utgift som dekkes av arbeidsgiveren til den enkelte deltaker. Med 400 syklister i løpet av fire spinningtimer ble tv-aksjonen dermed sikret 400.000 kroner.

— Det har ikke manglet på bedrifter som ville bidra, men vi har hatt litt problemer med å få folk til å være med på spinningtimene. Vi har derfor fylt opp med en del studenter, som for øvrig har gjort en kjempeinnsats i å få dette til, sier Torstveit.

I løpet av to dager gjennomførte studentene fra UiA en rekke aktiviteter for å samle inn penger, slik at flere studenter også kunne kjøpe seg en plass på sykkelsetet.

TRENINGSØKT: I løpet av 45 minutter sørget arbeidsgiverne til disse 100 syklistene for at Norsk Folkehjelp får 100.000 kroner til minerydding. Foran i bildet Espen Hoff til høyre for Kenneth Høie og Marius Johnsen. Foto: Jon Anders Skau.

Flere Start-spillere

Andre som stilte opp søndag var fotballspillerne Espen Hoff og Kenneth Høie i Start.

— Vi skulle uansett trene, så dette var noe vi gjerne ville være med på, sier Hoff til Fædrelandsvennen.

Tidligere denne uken var Hoff en av flere Start-spillere som ringte rundt til flere bedrifter for å be om deres bidrag til tv-aksjonen.

— Etter ringerunden ble jeg spurt om vi også ville være med på dette. At det ble meg og Kenneth er litt tilfeldig. Vi har langfri i helgen, så en del av spillerne er bortreist, sier Hoff.

Les også: Her jobber Start for tv-aksjonen

Ved siden av de to Start-spillerne satt Lillestrøm-spiller Marius Johnsen, som for tiden holder til Kristiansand.

— Jeg har deltatt i organiseringen av opplegget i noen uker, hovedsakelig med å rekruttere folk til spinningtimene, sier Johnsen, som var delaktig i at flere håndballspillere fra Våg Vipers og orienteringsløperen Holger Hott også tok turen innom tidligere søndag.

Viktig formål

Høie, Hoff og Johnsen var glade for å kunne bidra til årets tv-aksjon, hvor det samles inn penger til Norsk Folkehjelps mineryddingsarbeid i seks land.

— Pengene går til et veldig viktig formål, slik det pleier å være under tv-aksjonen, sier Hoff.

Fylkesaksjonskoordinator for Norsk Folkehjelp i Vest-Agder, Torill Neset, håper spinningtimene kan bli en tradisjon i årene fremover.

— Det ble jo en suksess det, så det er jo fint hvis de vil fortsette med slike spinningtimer de neste årene, sier Nestet, som selv var med på en av timene.

Neset opplyser at det ellers er kommet inn om lag 500.000 kroner fra bedrifter i Vest-Agder.

— Men beløpet kommer til å øke. Xstrata og flere andre har sagt ja til bidra, men har ennå ikke betalt inn pengene, sier Neset.