BYGLAND: Tirsdag kveld ble det funnet ferske spor etter bjørnen i Skomedal i sør i Bygland kommune.

— Vi vet ikke hvor gamle sporene var. De kan være fra noen timer gamle til noen dager gamle, forteller rovviltansvarlig i Agder og Rogaland, Jon-Erling Skåtan.

— Det var flere spor i området og bjørnen har gått nordover, forteller rovviltkontakt Arne Bjørgum i Bygland.

Tredje sporet

Dette er det tredje sikre sporet etter bjørnen som de siste dagene har streifet i Agder-fylkene.

21.juli ble det også funnet ferske bjørnespor i Kyredalen i Åseral. Dagen etter ble det funnet et sauekadaver i Kylland, som var drept av bjørn.

I tillegg er det gjort observasjon av bjørnen i helga, noe som førte til at ni turgåere ble hentet med Sea King-helikopter i Åseralsheiene.

— Dette er snakk om en ung hannbjørn, som sannsynligvis kommer fra øst, forteller Skåtan.

Ikke felling i Aust-Agder

På bakgrunn av at bjørnen drepte en sau i Åseral ga Fylkesmannen i Vest-Agder fellingstillatelse på en bjørn i persioden 25.juli til 31.august.

Det er imidlertid ikke fellingstillatelse på bjørnen i Aust-Agder, hvor de siste sporene er funnet. Skadefellingslaget i Vest-Agder blir derfor ikke mobilisert før det eventuelt kommer nye funn i Vest-Agder.

— Vi oppfordrer folk til å følge med på spor etter bjørnen. En bjørn på vandring lager så mye spor at det som regel blir oppdaget av jegere eller bærplukkere, sier Skåtan.

Han sier det er vanskelig å fastslå om bjørnen vil slå seg ned i Agder for vinteren eller om den vil fortsette videre på sin vandring.