KRISTIANSAND: Forsvarerne Sigurd J. Klomsæt og Arvid Sjødin har allerede stevnet Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker etter at Baneheia-dømte Kristiansen i fjor for tredje gang fikk avslag på sin søknad om å få behandlet saken på nytt.

VG skriver at forsvarerne håper å få en gjenåpning før den berammede rettssaken i Oslo tingrett 8. august.

Bakgrunnen for den nye begjæringen er en rapport fra det britiske laboratoriet Forensic Science Service (FSS). Her er konklusjonen at Kristiansens DNA ikke finnes på åstedet i Baneheia.

– Viggo ble dømt på to påståtte bevis. Kameratens forklaring og DNA. Rapportene dokumenterer at DNA-beviset er ubrukelig, og da skal saken gjenåpnes, sier Klomsæt og Sjødin.

At DNA fra to ulike menn ble funnet på åstedet, kan ifølge FSS bety at prøvene kan være forurenset.

– Jeg har sett den nye begjæringen og kan ikke finne noe nytt her som skal gjenåpne saken. Begjæringen er videresendt Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker, sier statsadvokat Jostein Johannessen i Agder.

Viggo Kristiansen soner en dom på 21 års forvaring for drapene på Lena Sløgedal Paulsen (10 år) og Stine Sofie Sørstrønen (8 år) i Baneheia i Kristiansand i mai 2000. 31-åringen har hele tiden nektet straffskyld. Hovedbeviset mot ham var tilståelsen fra kameraten Jan Helge Andersen. Andersen ble dømt til 19 års fengsel i samme sak.