KRISTIANSAND: Siden onsdag kveld har gatelysene langs Vågsbygdveien, fra Hannevika til rundkjøringen på Blørstad, vært mørke.

Fredag opplyste Kristiansand kommune at feilen trolig skyldes gravearbeid i forbindelse med den nye veien. Det ble satt i gang feilsøking i området, men mandag kveld var det fremdeles mørkt

— Dette var ukjent for meg. Jeg fikk opplyst at avdelingen som holder til på Stoa i Arendal skulle sende bort folk for å undersøke. Fredag kom lyset tilbake i boligfeltet på Fiskåtangen, men jeg vet ikke hva som skjer med belysningen langs Vågsbygdveien, sier Øystein Lian i elektroentreprenørselskapet Otera til fvn.no.

Flaut

Otera, som er eid av Agder Energi, driver med drift og vedlikehold av strømnettet for eierselskapet.

— Jeg har ikke vært involvert i saken selv, men må si at det nesten er flaut at det ikke er gjort noe, sier Lian, som forsøker å finne noen som kan svare.

Neste person sender oss videre til produksjonssjefen i Otera, Kåre Bråthen. Han kjenner heller ikke til problemet, men lover å sjekke opp og ringe tilbake.

Etter en times tid uten svar forsøker vi å ringe lederen for veiprosjektet i Vågsbygd, Stig Berg Thomassen. Han opplyser at årsaken til problemene fortsatt er ukjent.

— Vi har prøvd å få tak i Agder Energi i dag, men har ikke fått noe svar på hva som har skjedd. Det er ikke sånn det skal være, men foreløpig vet jeg ikke noe mer. Men jeg skal ringe byggelederen for å høre om han vet noe. Det er viktig at lyset kommer på igjen, sier Thomassen.

Omkobling

Litt senere ringer byggeleder Wilfred Ånonsen i veivesenet tilbake.

— Jeg var akkurat i kontakt med Otera, som sier de har en mann ute i kveld. De har også vært ute tidligere i dag. De sliter litt med å finne feilen og det var visst litt mer komplisert enn de hadde trodd, sier Ånonsen.

Ifølge Ånonsen har feilen trolig oppstått på grunn av en omkobling. Det er dermed lite sannsynlig at det er gravearbeid som har tatt lyset.

Ved 22-tiden mandag ringer Otera tilbake for å formidle at problemet er løst.

— Nå er det lys. Vi har to-tre stykker ute for å undersøke. Det er mulig de må koble vekk en kabel, men nå er det lys igjen, sier representanten fra Otera, som ikke vil ha navnet sitt i avisen.

— Du kan skrive at Otera står på for å gjøre kundene fornøyde, ler han.

Han legger til at selskapet vil jobbe videre og da fvn.no kjørte forbi ved 23-tiden var det like mørkt igjen..