Tekst: Odd I.R. Uleberg

— Her på Agder kan jeg ikke se ekstramidler i det hele tatt. Alt går til sentrale enheter som helikopter og PST. Det er flott at dette økes, men her på Agder får vi ikke noe, sier leder av Politiets Fellesforbund på Agder, Ernst Olav Lunde.

15 FÆRRE.

Tvert i mot ser det ut som Agder-politiet også neste år må krympe aktiviteten. I år er politidistriktet nedbemannet med 36 stillinger. Fredag fikk 15 vikarer brev om at de ikke kan regne med å få fortsette neste år.

Den erfarne polititillitsvalgte, Ernst Olav Lunde, sier han godt skjønner ordførere som maser om mer politi i vestre Vest-Agder og i indre bygder.

— De har mye riktig i sin kritikk, og vi skulle gjerne vært mer til stede. Med dette statsbudsjettet får vi dessverre enda mindre mulighet til å være ute i distriktene. Jeg ser ingen friske midler til nyansettelser, sier Lunde.

— Altså vil de problemene vi har hatt bare forsterkes. Muligens vi vil få del i noen ressurser til spesialstillinger. Vi sparer også noe på at staten dekker en noe større del av IKT-utgifter enn tidligere beregnet. Men det er småting, sier en skuffet Lunde, som gjerne skulle sett at kollegene ble flere og at de fikk ressurser til å gjøre jobben sin slik de ønsker å gjøre den.

Audnedal-ordfører Tønnes Seland er en av mange ordførere som lenge har kritisert dårlig tilstedeværelse fra politiet vest og nord i Vest-Agder.

- GLEMMER OSS.

  • Regjeringen glemmer oss. Helsetjenester har vi krav på, omsorg har vi krav på. Når skal vi få lov å kreve trygghet. Dette er så alvorlig. De få politifolkene vi har, gjør en kjempejobb, men de er ikke mange nok. Nå må noe gjøres, sier Seland, som mener Agderbenken må forsøke å få gjort noe.

Politimester Kirsten Lindeberg var i Oslo i går og ikke tilgjengelig for kommentar.