OMBYGGINGEN: Hver gang TareTV trenger studio for sending må kontorlokalitetene rigges om. Her setter Stian Johnsen og John Erik Loland opp lyskasterne. Foto: Jarle R. Martinsen
ORDFØRER: Stian Johnsen klargjør kameraet for å ta opp ordførerens hjørne. Marnardal-ordfører Helge Sandåker gjør seg klar til å si noe til sine innbyggere. Foto: Privatfoto
BROA: John Erik Loland lager innslag da den nye bybroa ankom Mandal. Innslaget er et av TareTVs mest sette. Foto: Privatfoto

MANDAL: — Hemmeligheten ligger jo i å levere kvalitet sammen med det lokale. Det får folk til å se på det vi leverer, sier John Erik Loland (39) og Stian Johnsen (33).

De mest sette innslagene får nå rundt 4000 klikk på nettstedet – det mangedobbelte av hva de oppnådde i starten.

Johnsen har nylig sagt opp sin stilling på kinoen i Mandal og jobber nå på full tid i TareTV. Loland har sitt eget firma, men bruker også svært mye tid på tv-arbeidet.

Lansering

TareTV hadde sin lansering sist mars. Før den tid hadde Loland og Johnsen i et par år snakket om og planlagt satsingen.

— Jeg hadde laget en del tv-produksjon for meg selv, blant annet påskenøtter for nettavisen til lokalavisa, forteller Loland.

Johnsen på sin side hadde tatt tv-utdannelse i tre år i Australia.

— Jeg var derfor veldig klar for å utnytte det jeg hadde lært. Det var derfor midt i blinken at John Erik ville være med, sier Johnsen.

De er nå blitt et eget aksjeselskap med et styre. Inntektene kommer av annonser på websiden og ulike reklameoppdrag.

— Vi har brukt minimalt med tid på å skaffe inntekter, omtrent all tid har gått til tv-produksjon. Derfor blir det spennende i 2013 hvor mye inntekter vi kan generere med mer innsats, sier de to.

Nettbasert

TareTV er altså et nettbasert produkt. De har ett fast program i uka, fredag klokka 18. Da har de kjørt mandalsregionen rundt og tatt for seg stort og smått av det som skjer i de fem kommunene. I tillegg er det innslag som ingeniørtips, test av biler og båter, og gjester i studio.

De viser også innslag de har laget fra aktuelle hendelser særlig fra Mandal. Ordførerne i regionen slipper også til.

— Flere hundre ser hver gang på akkurat dette. Så det er jo en fin måte å snakke til egne innbyggere på, sier de to.

Etter nyttår skal de satse mye mer på idrett.

— Tanken er å filme ulike idrettsarrangement gjennom helga og presentere det i en egen sending tirsdag, forteller Johnsen.

Ikke nyheter

Å lage nyhetsstoff blir det dog ikke snakk om.

— Det er krevende å lage kritisk nyhetsjournalistikk. I tillegg tar det mye tid å få til på tv, påpeker Loland.

Studioet er på Skinsnes som rigges til foran sendingene fredag.

— Det fungerer bra, sier Johnsen, som sammen med Loland på tre minutter forvandler kontorplassene deres til et studio med to kamera og lyskastere.

Han er spent på om de får nok inntekter til at han kan ha dette som eneste levebrød. Men de er optimister. Såpass optimister at det er fullt mulig å vokse til etter hvert å engasjere flere personer i arbeidet, og utvide både øst- og vestover i hva de kan lage og sende.