KRISTIANSAND: I februar åpner Dreams Showbar i Kristiansand.

— Kristiansand trenger en plass som er litt erotisk, sier huseier Gordon Natvig, som går inn som deleier av etablissementet.

Det er eierne og driverne av samme konsept i Trondheim og Bergen som nå vil utvide med en sørlandsfilial.

Det er så dødt her i Kristiansand, litt kontraster er viktig

Klubben vil bli drevet i samme stil som søsterklubbene i de andre byene, med 15-20 strippeshow hver kveld fra tirsdag til lørdag.

Oppstarten av Dreams Showbar er tredje forsøk på å drive strippeklubb i Natvigs lokaler.

Forsøkene fra de tidligere leietakerne har delvis strandet på grunn av dårlig økonomisk styring, rot og oppsigelser. Protester har heller ikke uteblitt.

- Forventer du mye motstand denne gangen?

— Vel, all reklame er god reklame. Forrige gang fikk jeg verstingprisen fra kvinnegruppa Ottar. De har hovedsete i Bergen, så det er strippeklubben der som får mest pepper, sier han.

Natvig mener byen har behov for større kontraster.

— Det er jo et bedehus på hvert hjørne i denne byen. Men de som går på bedehuset, går også på strippeklubb, selv om de ikke sier det. De kristne er jo også erotiske, sier han.

Slik ser det ut i Trondheim. Kristiansand vil få lignende interiør. Foto: Dreams Showbar

Lover blest— Det kommer helt ny innredning i januar, og vi har "Grand Opening" av det nye stedet i starten av februar, forteller han.

Da lover Natvig en storstilt åpningsfest:

- Det er gøy med litt blest. Vi har bestilt sykkel med tilhenger, med lysskilt og musikk, som skal trille litt rundt i sentrum. Vi leier inn en student som skal sykle den, sier han.

Det vil bli anledning for grupper til å leie lokalet, og kjøkkenet skal også settes i full drift:

— Maten vil bli litt Harveys-aktig, med kyllingklubber og chips. Folk skal kunne komme og kose seg, sier han.

- Vaktholdet blir vel ganske bøst?

— Vel, det jeg så i Trondheim var helt vanlige folk, ikke svære muskelgutter, men høflige, hyggelig folk som smilte. Dreams Showbar i Trondheim er den uteplassen som har desidert minst støy på utsida, påstår han.

- De har også innsamling til Frelsesarmeen?

— Ja, de gir 10.000 til julegryta, og har bøsse på bardisken. Det er viktig for firmaet at de bidrar til samfunnet, sier Natvig, som ikke utelukker lignende aktivitet i Kristiansand.

Artistleilighet

De ansatte stripperne vil bli innlosjert i en fireroms artistleilighet med høy standard.

Fire eller fem jenter vil til enhver tid jobbe på kortidsskontrakter. Et bookingbyrå tar seg av ansettelsene, og de ansatte i Dreams Showbar kommer fra hele Europa.

- De ansatte skal bo godt hos oss. Jentene vil bli brakt til og fra klubben uten å måtte gå veien om gata. Det er jo mye trafikk i Dronningens på kvelden, mye kebabsjapper og folk i gata, sier Natvig.

Natvig har besøkt klubbene i Trondheim og Bergen, og er full av lovord om driverne.

— De tar utrolig godt vare på sine ansatte, det er nærmest som en familie, og de har julebord med tryllekunstnere og god mat, akkurat som et vanlig firma, sier han.

- Må være best i klassen

Dreams Showbar tilbyr også private strippeshow. Foto: dreams.no

Driftsselskapet NACAMA AS ble opprettet 7 desember, Natvig står med 20 prosent av aksjene. De to andre andelseierne, hver med 40 prosent, er Geir Carlsen som driver Dreams Showbar i Bergen, og Atle Maaø, grunnlegger av konseptet og eier av strippeklubben i Trondheim. — Vi har jo forsøkt å drive strippeklubb her før, men leietakerne var nok litt for uerfarne. Denne gangen er det et bunnsolid firma med fokus på å drive seriøst som går tungt inn, sier Natvig.

I Trondheim har Maaø drevet sitt konsept siden 2002, og i januar 2010 ble Dreams Showbar åpnet i Bergen.

- Skal du drive strippeklubb må du være best i klassen i alt, sier Maaø.

Dreams Showbar har hatt besøk av alle slags myndigheter og har måttet tåle medienes søkelys siden oppstarten.

Lover seriøs drift

— Vi er blitt kontrollert av skattemyndigheter, fremmedpoliti, kemner og arbeidstilsynet. Men det er ikke funnet noe å sette fingeren på hos oss, bedyrer trønderen, som har lang fartstid i nattklubb-bransjen.

Stueren drift har vært strippeklubbens filosofi siden dag én, forklarer han.

— Når man driver noe som i utgangspunktet er litt kontroversielt, må man forvente litt mer søkelys på seg enn det en pizzabar vil få. Vi er glade for kontroller, vi har ingenting å skjule, sier Atle Maaø.

- Og slik vil det også bli i Kristiansand?

— Ja, det ligger innbakt i hele filosofien vår. Vi vil jobbe hardt for å bygge et seriøst alternativ i denne bransjen, sier han.