KRISTIANSAND : På Kringsjå skole i Randesund er det snart ikke mulig å komme inn på rektors kontor. Gevinster dekker det meste av gulv og bordflater. Av de mer kuriøse gavekortene er den lokale håndverkeren som har tilbudt seg å komme hjem til den heldige vinner og legge nytt parkettgulv.

— Vi er sponset med det meste, selv pølsene og brusen vi skal selge på aksjonsdagen 24. oktober. Det er en utrolig positivitet blant næringslivet og foreldre, sier rektor John Henrik Haukland og skuer utover premiehavet.

Best i klassen

BAMSELOPPIS: - Dette er kleint, altså, ler Malin Helene Nupen (11). Lederen i elevrådet skal gi bort noen av sine gamle bamser til bruktlekemarkedet på aksjonsdagen. 7. klassingen synes det er litt flaut å bli avbildet i skolegården med favnen full av kosebamser. Foto: Inger M. Witteveen

Ved sist aksjon i 2009 samlet skoler og barnehager inn totalt 1,2 millioner kroner til Kristiansands vennskapsby i Bangladesh. Best av alle var Kringsjå skole som fikk inn 100.000 kroner.— Det var nok til å gi 150 barn et skoletilbud og et måltid mat om dagen i et helt år, sier en stolt rektor.

Rekorder står for fall

Foran årets aksjonsdag har det vært stor mobilisering på barneskolen på Frikstad. Elevene i 1. - 4. trinn har samlet sponsorunderskrifter på t-skjorter, mens 6.-7. trinn har solgt lodd til den store gullmedaljen.

Aksjonsdagen blir som en bygdekveld, med kafeteria, lekeloppemarked, lynlotteri, salg av egenproduserte ting, ponnyridning, fiskedam, tegnefilm og loddsalg.

Kringsjå-elevene er enige om at det er viktig å hjelpe.

— Det er ikke alle som har det så godt som oss, sier Lars August Osmundsen (11), nestleder i elevrådet. - Og det er gøy når det skjer noe, synes elevrådsleder Malin Helene Nupen (12).