LILLESAND: Overfor Fædrelandsvennen reagerer Tor Berthelsen skarpt på utspillet til Ellen Gunvaldsen (Ap) i avisen onsdag.Her går Gunvaldsen ut og etterlyser billigere tomter øremerket unge småbarnsfamilier. Hun advarer i sterke ordlag mot at det kommunale boligfeltet på Kirkehei blir et Beverly Hills for pengesterkete femtiåringer.— Gunvaldsen mener de unge bør få de fineste tomtene til overkommelige priser og sier nei til luksusvillaer. Dette er naivt. Jeg har virkelig vanskelig for å tro at hun vinner gehør for dette synes i partigruppen. Det vil overraske meg stort, sier kommunestyremedlem Tor Berthelsen.Vil ikke subsidiere

Han mener Lillesand kommune ikke må nøle med å selge boligtomtene på Kirkehei til markedspris. - Noe annet vil være uhørt. Kommunen har lite å skamme seg over om de vakre tomtene i dette sjønære området blir solgt til markedspris. I dette tilfellet er markedsprisen anslått til omlag en halv million kroner. Det er høyst forsvarlig, og slett ikke rått. Det vil være en pris som faktisk er overkommelig både for mange unge småbarnsfamilier, «fete» femtiåringer og eldre, mener Berthelsen og legger til:- Kommunen kan ikke sette tak på tomteprisene og på den måten være med å subsidiere boligene på Kirkehei. Det vil være som å dele ut penger til noen få. Snakk om lotteri. Å sette tak på tomteprisen slik Ellen Gunvaldsen tar til orde for, er både naivt, lite gjennomtenkt og bærer i stor grad preg av en planøkonomisk tenkning a la gamle Russland, mener han.- Må tenke «buisness»

Tor Berthelsen minner om at bystyret i Lillesand har vedtatt å selge kommunale eiendommer for å bedre den økonomiske situasjonen. Og for blant annet å få bygget den lenge planlagte idrettshallen i Høvåg.- Kommunen har ikke råd til å gi bort penger. Vi er nødt til å tenke «business» og sørge for å få betalt for eiendommene vi selger. Nå gjenstår å se om politikerne er tøffe nok til å følge opp intensjonene vi har satt oss.- Jeg ser fram til debatten i april. Da skal skissen til bebyggelsesplan være klar. Da skal vi også ta stilling til spørsmålet om salg til markedspris og om vi eventuelt skal selge ut hele området til private investorer eller større entreprenørfirmaer. Vi snakker her om et av de flotteste boligfeltene som er lagt ut for salg i Lillesand på mange år. Nå gjelder det ikke å gi ved dørene. Det har vi ikke råd til, mener Berthelsen.