Karl Martin Kristensen er temmelig oppgitt der han rasker sammen alle de brannskadde tingene. Butikken ser ut som et stort svart hull, med omfattende brann— og røykskader. Veggene på kontoret der brannen startet, er helt forkullet.

Han har belaget seg på et langt avbrudd i stasjonsdriften.

— Jeg er glad for at jeg har betalt avbruddsforsikring, sier Kristensen.

— Mye skal klaffe om jeg skal få åpnet igjen før nyttår. Jeg må jo ha ny butikkinnredning, og det kan bli vanskelig å få tak i snekkere så fort.Bensin med kortautomat

Bensinkundene behøver imidlertid ikke å vente så lenge før de kan få fylt opp tanken på Hydro Texaco Ubergsmoen. Allerede i løpet av noen dager håper Karl Martin Kristensen at bensin- og dieselpumpene vil være i drift. Kundene må da betale med kort.

I neste uke planlegger han røykskadesalg på en god del varer i vaskehallen. Alt som stod i butikken måtte imidlertid ryddes ut og kastes.Oppdaget brannen selv

Det var altså forrige onsdag kveld at det tok fyr inne på kontoret hans en stund etter stengetid.

Karl Martin Kristensen forteller at PCen var kaputt da han skulle reise hjem ved halv åtte tiden. Samtidig lynte det innover mot Selåsvatn. Og da han kom hjem fikk han beskjed av kona at telefonen på stasjonen måtte være i uorden, for hun hadde ringt mange ganger uten å komme fram.

Han reiste ned til stasjonen igjen, og konstaterte at telefonen var død, og at det var en underlig lukt inne i lokalet. Han fant imidlertid ikke noe galt ellers og reiste hjem igjen.

— Men jeg fikk ikke roet meg, og mellom halv ti og ti på kvelden reiste jeg ned til stasjonen nok en gang. Da så jeg røyken kom ut fra kontoret og ut i butikken. Jeg grep tak i brannslokningsapparatet og forsøkte å slokke, men det ble så røykfylt etterhvert at jeg måtte rømme, forteller han.

Han fikk varslet brannvesenet, men brannmannskapene på Vegårshei kunne ikke forhindre at stasjonen fikk omfattende brann- og røykskader.

PCen er nå sendt av gårde til brannetterforskning. Karl Martin Kristensen mener brannen også kan skyldes feil på det elektriske anlegget. Han håper iallfall at brannårsaken blir klarlagt.På sykehuset

Selv måtte han en tur på sykehuset etter å ha fått masse røyk i lungene da han forsøkte å slokke brannen selv.

— Jeg skal ikke anstrenge meg så mye før jeg kjenner det fortsatt, sier han - mens han tar seg et drag av sigaretten...

— Det er ikke så lett å slutte og røyke akkurat nå, legger han til.