Bølger store som hus på Jøllestø på Lista.
Mange skuelystne hadde tatt turen ut på Jøllestø for å oppleve stormen på nært hold.
Havet gikk hvitt da ekstremværet feiet inn over Jøllestø lørdag.
lista_storm5.jpg

— Pass deg! ropte jeg til Silje da jeg så bølgen komme. Sekunder etter slo den over moloen og inn på jordet der vi og mange med oss gikk og var sikre på at vi var trygge. Det var aldri fare på ferde, men vi måtte ta beina fatt for ikke å bli søkk våte, forteller Ivar.

De slapp med overraskelsen og en litt fuktig bakende.

Ivar og Silje var blant mange skuelystne som hadde tatt turen ut til Jøllestø på Lista lørdag formiddag.

— Jeg er hobbyfotograf og ville ut og se på bølgene og havet. Jeg har vært flere ganger på Lista fyr i storm, men jeg visste at sjøen denne gangen sto rett på der ute på Jøllestø, så vi dro dit. Det var fantastisk. Alt var hvitt. Jeg fikk noen flotte bilder midt i stormen, sier Ivar Egenes.

Han har aldri før sett så mye folk på Jøllestø som lørdag formiddag. Ivar og Silje kom dit i 14-tiden. Da var det allerede mange skuelystne på plass.

— Det var helt ekstremt da vi kom, og verre ble det. Voldsomme vindkast og bølger høye som hus. Jeg har veldig respekt for naturkreftene og tøyer aldri grensen når jeg drar ut for å se på stormen. Og folk imponerte meg på Jøllestø. Jeg fryktet at vi ville se noen våghalser, men alle tok hensyn til de voldsomme naturkreftene og oppførte seg eksemplarisk så vidt jeg kunne se, sier Ivar.