I Kristiansand tingrett ble mannen dømt til tre år og tre måneders fengsel for å ha voldtatt en kvinne mens hun sov. I forrige uke ble han frikjent for straff av juryen i ankesaken.

Mannen anket også erstatningskravet. Dommerne i Agder lagmannsrett har nå forkastet anken og 25-åringen må ut med 125.000 kroner til kvinnen.

Det er andre beviskrav i saker om sivile krav. Lagmannsretten er kommet til at det er klar sannsynlighetsovervekt for at 25-åringen hadde seksuell omgang med kvinnen. På grunn av søvn og beruselse var hun ute av stand til å motsette seg handlingen. De viser til at kvinnens forklaring har vært den samme over tid.

25-åringen var ekskjæreste av den fornærmede kvinnen, og hendelsen skjedde i en leilighet til en felles venninne etter en bytur i desember 2013. Kvinnen hevdet i retten at hun våknet av det hun ble utsatt for og reagerte. Den påståtte voldtekten ble anmeldt dagen etter.

I retten hevdet mannen at kvinnen var våken og at sexen skjedde frivillig. Hans forsvarer, Monica Haugedal, anførte at kvinnen hadde et hevnmotiv. Lagmannsretten finner ikke dette bevist.

Mannen vurderer nå å anke erstatningskravet.