Ifølge tiltalen skal kvinnen jevnlig ha sparket og slått ektemannen fra høsten 2010 og fram til våren 2014. Ved en anledning skal hun ha truet med å drepe mannen i 70-årene og sagt at hun ville få en kamerat til å brenne ned huset hans.

— Hun stiller seg helt uforstående til tiltalen og nekter straffskyld. Det som beskrives i tiltalebeslutningen har ikke skjedd, sier kvinnens advokat, Ove Andersen.

I tiltalebeslutningen, som er utferdiget av Statsadvokatene i Agder, beskrives det en rekke grove voldsepisoder. Blant annet skal mannen ha blitt dyttet utfor en trapp, slått med en aluminiumsstang, fått kastet varm kaffe i ansiktet og blitt sprayet i ansiktet med rengjøringsmiddel.

Rettssaken skal etter planen avholdes i Aust-Agder tingrett 20. mai. Den fornærmede mannen i 70-årene sier til Fædrelandsvennen at han nå har lagt saken så godt som bak seg.

— Jeg har ikke tenkt så mye på historien i det siste. Livet går videre. Men rettssaken kan kanskje være en læringsprosess for henne, sier mannen til Fædrelandsvennen.

Fædrelandsvennen fikk onsdag ikke kontakt med politiadvokat Håvard Ryengen, som ifølge berammingslisten skal representere påtalemyndigheten i retten. Den fornærmede mannen i 70-årene har fått oppnevnt Anne Hoel som sin bistandsadvokat.